Древна медицина лекува „модерните” болести и подмладява

Знаете ли, че древната система за здраве Аюрведа успешно лекува масовите болести на съвременния човек? Нещо повече – диагностиката на Аюрведа позволява да се определи приближаващо бъдещо заболяване дълго преди появата на каквито и да е явни признаци на болестта!

Това е така, защото Аюрведа лекарят открива енергийните дисбаланси в организма, които водят до съответните болести. Той прави диагностика чрез ползване и на петте сетива. Едно от нещата е преслушването, което наблюдава състоянието на дишането и говоренето; изследването на Марма-точките е от особена важност и т.н. Тази медицина, която е на повече от 5 000 години, днес е официално призната от Световната здравна организация, а неоспоримите резултати на  Аюрведа методите Пурвакарма и Панчакарма ги нареждат сред успешните практики на една древна култура. Аюрведа в превод от санскрит означава „аюр” (живот) и „веда” (знание). А като система за здраве, е съвкупност от пълноценен начин на живот, терапия за тяло, психика, чувства и дух.

С тази древна медицина ще ви помогнат в Аюрведа клиник Лъки Банско  първият в България индийски център, който лекува по системата Аюрведа хиляди болести като помага за пречистване на организма, разкрасяване и подмладяване по методите Пурвакарма и Панчакарма. „Аюрведа клиник” е лечебен център в Банско, в който можете да се погрижите за здравето на тялото и на съзнанието си едновременно.

Тук се лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт; сърдечни проблеми; респираторни заболявания, ставни, кожни, на отделителната система, женски и детски болести и др. А също и психологически проблеми: лечение на депресия, пристрастеност, безсъние, безпокойство. Могат да бъдат повлияни или лекувани и много други здравословни проблеми и болести  обхватът на Аюрведа медицината е голям. Екипът в „Аюрведа клиник” е от квалифицирани специалисти, сред които трима индийски терапевти с опит над 12 години, и професионален лекар - бакалавър в областта на Аюрведа, който е получих знания за методиката на Аюрведа от самия министър-председател на Индия, който от 14 години се занимава с тайните на това индийско лечение. Всички билкови масла, билки и терапевтични консумативи се внасят от Индия от специално подбрани източници, за да се гарантира добрият ефект на процедурите.

Как протичат терапиите?

Методът Пурвакарма е микс от външни процедури  като втриване на билкови масла, сауна процедури отново с билки, топли компреси, благовонни масажи с билки и масла, термични процедури, обливане с масла. Тази подготовка е изключително важна за постигане на пречистване на тялото от токсини.

Панчакарма пък е практика, с която ще получите вътрешно пречистване на организма от вредни токсини, радикали и метали, натрупани с години в тялото ни и ще постигнете разкрасяващ здравословен ефект.

Съчетаването на двата метода се допълва с индивидуален, съобразен с личния ви телесен тип (Доша), Аюрведа режим на хранене.

От Аюрведа клиник Лъки Банско коментират, че най-добрите резултати за организма могат да бъдат получени чрез стриктното спазване и на двата метода на Аюрведа с процедури за детоксикация Пурвакарма и Панчакарма, както и с хранене по Аюрведа, йога и разтегателна гимнастика, както и истинска релакс почивка. Курсовете се провеждат в продължение на 7, 10, 14 или 21 дни в Апартхотел Лъки Банско като организирането на курсовете е през пролетта (април и май) и есента (октомври и ноември). През този период вие ще бъдете под непрекъснати лекарски грижи, който включват всекидневни прегледи и наблюдение, 2 или 3 терапии на ден с оригинални терапевтични масла, истински билки от Индия и чайове с детоксикиращ ефект, био храна, според изискванията на Аюрведа и съобразена с вашия индивидуален тип Доша (различните видове Доши са Пита, Кафа и Вата), време за почивка, йога и медитация.

За профилактика на здравето или лечение на болестни симптоми е подходящ 7-дневният период. За лечение на леки болестни процеси са 10-дневният и 14-дневният период, а за лечение на по-сериозни болести се насочете към 21- дневния период. Разбира се, ако нямате заболяване, няма да бъдете лекувани, то вашият престой в Аюрведа Клиник в Банско, ще има за цел да ви детоксикира, релаксира и освободи от вредните радикали, за да постигнете красива и отпочинала кожа. По този начин процедурите в Аюрведа клиник ще изчистят от тялото ви по-голямата част от натрупалите се химикали и вредни вещества, ще ви подмладят, възстановява се и спокойствието, равновесието и активното, нормално функциониране на организма.

Така в Аюрведа клиник Лъки Банско помагат на здравия да запази своето здраве, а на болния  да си го върне.

Снимки: Аюрведа клиник Лъки Банско

7306 Преглеждания