За да си във връзка, малко или много трябва да си се примирил с факта, че жените понякога се държат като луди. Няма как да не сте виждали онзи сладък образ на психопатката, представян в романтичните комедии - несъвършена, объркана, емоционална, плачеща за глупости и все пак прелестна до немай къде. Горе долу същото е, само дето по едно време трябва да махнеш романтичния Instagram филтър и да погледнеш реалността.

Онези няколко дни от месеца, които могат да ти вгорчат живота по неописуеми начини, реално за нея са период на гадост, болка, отпадналост, злост към света и сквернословия. Време, когато тя е уязвима, ранима и чувствителна до болка, като болката е както за нея, така и за теб.

Основното, което трябва да се знае тук, е, че колкото и скапан да е бил денят ти, не е бил по-гаден от нейния. Това се приема като аксиома, защото опиташ ли да спориш с нея за това, вероятността да си изпатиш е опасно висока. Всеки опит за спор в този период е не просто загуба на време, той е силно неприятен, изпълнен често със сълзи и крясъци.

Бушуващите хормони в този период поставят жената в ситуация, наподобяваща вулкан, който тепърва ще избухва, и всяка стъпка в погрешната посока, всеки неуместен или глупав коментар, може да предизвика гневна реакция. Разбира се, подаряването на шоколад и цветя (или нещо, което тя харесва много), милото и разбиращо отношение, предложената помощ в домакинската работа и т.н. помагат за укротяването на тези емоционални взривове.

Типично е и онова чувство за несигурност, жадуващо одобрение и разбиране. Друг възможен капан е рязката промяна в настроенията, която те оставя без каквато и да е следа да разбереш какво се очаква да правиш. Ако предишния ден си бил обвинен, че не й обръщаш внимание достатъчно и не я обичаш, на следващия може да си досаден, обсебващ и да не й даваш свобода и пространство.

Разбира се, всичко това протича при различните жени с различен интензитет. При някои нещата минават сравнително леко и "емоционалните бомби" са сравнително лесни за обезвреждане. При други - напротив. Целият период на предменструалния синдром (ПМС) протича изключително болезнено и неприятно.

 

(Arctium lappa)                                                                                        (Centella asiatica)

(Аgnus catus)

За съжаление това се смята вече за нормално и дори се приема като "оневиняващо" обстоятелство при по-агресивна или груба реакция на някоя жена ("Тя да не е в цикъл, че се държи като..."). При тежък и неприятен ПМС най-добре е да се прибегне не просто към обезболяващи медикаменти, които да притъпяват болката временно, а към успокояване на всички симптоми. Подходящ метод за това е "Лейди Хармония". В медикамента се съдържат натурални екстракти от агнус кастус, репей, гроздово семе, центела азиатика, органичен селен и витамин D3 с благотворно влияние върху женското здраве. "Лейди Хармония" помага за повишаване нивото на прогестерон и по този начин значително успокоява симптомите.

Освен това "Лейди Хармония":

- подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл

- действа срещу мастните отлагания и целулита

- влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан 

- поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове

Предимството на "Лейди хармония" е, че е изцяло натурален препарат, който не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти и може да бъде намерен в аптеките и без рецепта, позволявайки ви по този начин да помогнете както на половинката си, така и на себе си.

Изображения: Лейди хармония