Представете си да изгубите контрол върху тялото си. Сякаш целият свят с цялата си грубост се е стоварил именно върху вашия организъм. Болки в корема, мигрена, отпадналост и онова нервно напрежение и усещане, че нещо лошо е на път да се случи, но е тотално извън вашия контрол.

Звучи отвратително и е. По-лошото е, че подобно нещо (в по-голяма или в по-малка степен) се случва на всички жени през "онези дни от месеца". Това са част от симптомите на предменструалния синдром (ПМС).

Сред останалите симптоми можем да видим напрежение в гърдите, раздразнителност, болка в кръста и гърба, мускулна болка, безсъние, липса на интерес към ежедневните дейности, нежелание за работа или за контакти с останалия свят, умора, липса на енергия, честа смяна на настроенията, тревожност, депресия, пристъпи на паника, сърцебиене, затруднена концентрация, подпухналост, гадене, пристъпи на силен глад, покачване на теглото и т.н. Според лекарите цялото неразположение най-често продължава от няколко дни до седмица.

Разбира се, не всяка жена изпитва всички тези гадни симптоми накуп, но дори само някои от тях могат да бъдат доста неприятни и да ви попречат да влезете в ежедневния си ритъм.

Данните от различни изследвания показват, че по-голямата част от жените в България страдат от тежък предменструален синдром. Иначе казано, представете си всички тези изброени по-горе неща (или значителна част от тях), усилени допълнително. Неразположението е толкова силно, че влияе не само на вас, но и на хората около вас - не сте "най-добрата възможна компания", но ви боли и ви е толкова гадно, че въобще не ви пука.

Лошото в случая е, че този проблем се игнорира. При тежък ПМС най-често се приемат болкоуспокояващи медикаменти, но те реално третират (с променлив успех) само локалната болка като фактор.

В повечето случаи причини за общото неразположение при ПМС са прогестероновият дефицит, недостигът на магнезий и витамин В6, нарушенията в електролитния баланс, дехидратацията на организма. Всяка жена има своя си начин за справяне със ситуацията, но при особен дискомфорт се препоръчва действително да се потърси медикамент, който да третира не само отделни симптоми, а и причините за цялото неразположение.

"Лейди Хармония" съдържа натурални екстракти от агнус кастус, репей, гроздово семе, центела азиатика, органичен селен и витамин D3 с благотворно влияние върху женското здраве. Това са билки, които чрез различни механизми влияят на повишаване нивото на прогестерон и по този начин значително успокояват симптомите.

Приемът на "Лейди Хармония" при тежък ПМС може да подпомогне установяването на хормонален баланс в организма, което да въздейства за нормалното протичане на менструалния цикъл.

Също така "Лейди Хармония" действа срещу мастните отлагания и целулита, влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан, а също така поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.

"Лейди Хармония" е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да го намерите в аптеките и без рецепта.

Снимки: Лейди Хармония