Никого няма да изненадаме, ако кажем, че животът в града днес е мръсен. Като започнем с въздуха, който дишаме - и всички летливи вещества в него, минем през всички вредни храни, които ядем (защото вероятността в тях да има нещо вредно е огромна), та стигнем до нещата, които доброволно причиняваме на организма си: газирани напитки, алкохол, цигари и т.н.

Един преглед на ехограф би ни показал една не кой знае колко добра картинка въз основа на всичко това. Затова не трябва и да се учудваме, ако в един момент тялото ни започне да дава "аварии". 

Започваме да наддаваме тегло, метаболизмът се забавя, появява се умора, световъртеж, задух, постоянна липса на достатъчно енергия. Чувстваме се болни и отпаднали. Това е така, защото тялото ни ни дава сигнал, че е отровено и вече не може да се справя с всички вредни токсини, които поема.

В такива моменти детоксикацията е наложителна. Какво представлява тя?

Детоксикацията е единен и многостранен процес. Пречистването на тялото от токсини и обменни разпадни продукти е важно и трябва да бъде извършено пълноценно. 

Най-лесното нещо, което можете да направите в случая, е да започнете да се храните с повече свежи плодове и зеленчуци, да спортувате, да намалите алкохол и тютюнопушенето. Това е стабилен, но понякога недостатъчно ефективен начин. Ако дълго време сте били изложени на вреден начин на живот, е вероятно да имате нужда от по-интензивно пречистване на организма. 

Някои пробват със специални диети и хранителни режими, но този начин изисква време и усилия, а освен това се подлагате на гладуване. 

Освен това важен момент в детоксикацията е нейната цялостност. Ако усилията се насочат само към един орган или система, без да се обърне внимание на общия детокс, може да се получи затлачване. Всеки от органите има специфични механизми за неутрализиране и изхвърляне на токсините. За да се стимулират тези процеси, е необходим специален подход.

Тук се намесва и съвременната медицина. "ДетоксиФайв" е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и пречистващи процеси в организма. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Петте съставки действат по различен начин на различните системи в организма, позволявайки пълното му пречистване от вредните токсини. 

Aндрографисът, известен още като "крал на горчивото", ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Отделянето на повече жлъчка започва още с попадането на малки количества от горчивата билка в устната кухина и гърлото. Андрографолидите в андрографиса намаляват вредата върху черния дроб от употребата на алкохол и някои лекарства. Билката действа благоприятно и върху детоксикиращата работа на бъбреците. А освен това е и мощен имуностимулатор.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. За разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, леспедезата подобрява работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове). Те филтрират кръвта от отрови. Следователно билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта от токсини и обменни разпадни продукти.

Мащерката се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие. Благоприятният ѝ ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите ѝ клетки и власинките на епитела. Така се подобрява елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и т.н. Билката действа антибактериално и подобрява храносмилането.

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно чрез фитостеролите си, които подобряват мастната обмяна, и чрез жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние върху цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

Органичният селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета.

Снимки: ДетоксиФайв