Всички физически заболявания са плод от определено душевно и емоционално поведение | Линда ГУДМАН

„Емоционалните корени на артрита са в омразата, обидата и потисканата тъга, на които не даваме воля.”

За смисъла на медицинската астрология 

Медицината открай време лекува болестта, от която страда пациентът. Медицинската астрология и хомеопатия – лекуват пациента, който страда от някакво заболяване – разликата е съществена. Индивидуалната ни рождена карта (хороскоп) посочва още в мига, в който сте поели първата си глътка въздух на Земята, слабите звена във веригата от реакции във вашето тяло. Ето защо медицинската астрология обръща повече внимание на диагностиката и профилактиката на заболяванията, а не на тяхното лечение. Ако при раждането от хороскопа на новороденото личи, че е силно предразположено например към диабет, родителите биха могли да хранят малкото човече така, че когато то порасне, да не развие захарна болест. Както гласи старата поговорка, профилактиката е хиляди пъти по-добра от лечението.

Не забравяйте, че звездите показват само към какво сте предразположени, а не го предопределят.

С други думи, рождената ви карта, или хороскоп показва за какви заболявания и злополуки са податливи отделните части на вашето тяло. Ако вземете съответните предпазни мерки, астрологичното предупреждение в хороскопа ще изпълни своето предназначение и изобщо не е задължително да се разболеете от онова, към което според рождената ви карта е предразположено вашето тяло. Но не вземете ли тези предпазни мерки (например защото не знаете за предупрежденията на хороскопа си), тялото ви ще е склонно да отвръща на електромагнитните „притегляния“ и онова, което в началото е било само вероятност, ще се превърне в реалност.

В астрологията няма нищо фаталистично. Хората просто носят отговорност за предсказаните им трагедии – от тях зависи дали ще се вслушат в предупрежденията в рождената си карта и в астрологичните съвети и ще предотвратят всички неприятности, отразени в хороскопа, засягащи при това не само здравето.

Медицинската астрология предоставя на лекарите (стига те да я приемат и признаят) информация за истинската първопричина, предизвикала заболяване в някой орган на конкретния човек. Абсолютно всички физически заболявания без изключение са плод от определено душевно и емоционално поведение. Ще приведа само два примера: емоционалните корени на артрита са в омразата, обидата и потисканата тъга, на които не даваме воля. Бъдете откровени, казвайте какво ви тежи на сърцето, инак се сърдете на себе си, че ви наболява тук и там.

Сърдечносъдовите заболявания и сърдечните удари са причинени от:

- самотата и отчаянието, че не ви обичат

- неспособността да обичате и да бъдете обичани

- неспособността да обичате самите себе си. Чувството любов и човешкият орган сърце са неразривно свързани. 

Гневът има смъртоносно и светкавично въздействие.

Ядосате ли се много на някого или на нещо, изтървете ли си нервите било с повод, било без повод, дори и да дадете воля на яда си, той неизбежно създава жлъчна течност, която се трупа и най-късно до няколко месеца, а в някои случаи – и до няколко седмици се проявява. Как? С изключително болезнен жлъчен пристъп или с появата на камъни в жлъчката. Наистина ужасна и болезнена цена за това, че се ядосваме. 

Великодушието е не само практично, а и здравословно, понеже не само укрепва душата, но и не подкопава физическото здраве

Ако някога сте получавали жлъчен пристъп или сте имали камъни в жлъчката, запитайте се на кого или на какво сте се ядосвали няколко седмици или месеци преди това. Споменът за гнева (независимо дали сте си го излели или сте го преглътнали), толкова силен, че да създаде жлъчна течност, не се заличава толкова лесно. Замислете се сериозно върху това. Ще се изненадате, а освен това ще си извлечете важна поука за необуздания гняв. Той влияе и върху далака.

Рождената ви карта разкрива безпогрешно не само податливостта ви на някои болести и злополуки, не само органите, образуващи слабите връзки във верижните реакции на вашето тяло, но и духовното и емоционалното поведение, заради което някои части от тялото ви сякаш „привличат“ злополуките и инфекциите. Освен това от хороскопа ще разберете и времето, когато е най-вероятно да се разболеете или да попаднете в злополука – той показва кога сте най-уязвими за едното или другото, така че да ги избегнете и преодолеете, като промените душевното си и (или) емоционално поведение, посочено в рождената карта като евентуална първопричина.

Ако вече сте боледували или сте претърпели злополука, хороскопът ще ви посочи какво в душевното и емоционалното си поведение трябва да промените, за да обърнете развитието на болестта или да ускорите възстановяването на органите, пострадали при злополуката. Понякога инстинктите ви могат сами да предизвикат подобен обрат, наричан от докторите „спонтанна ремисия“, медицински термин, използван, когато няма видима причина за възстановяването. Астрологията много точно определя характера, личностните особености, физическата сила и слабости и какво ли още не – но може да помогне и когато трябва да се определи времето на една или друга случка.

От „Звездни знаци“, Линда Гудман, изд. Светулка-44
Снимка: Linda Goodman Astrology

94880 Преглеждания