Няма по-удачен момент от пролетта да освежим тялото си с детокс и да свалим ненужните килограми, които почти всеки натрупва през зимата. Както природата се събужда за “нов живот”, така и човешкият организъм има необходимост да изхвърли токсините и да презареди “батериите” с нова енергия. Пък и предстоящото лято винаги е добра мотивация, за да пожелаем да сме в още по-добра физическа форма.

Проблемът обаче е как да постигнем видими резултати сравнително бързо, но по здравословен начин и да успеем да ги задържим за дълго.

Диетолозите са категорични, че най-добрите и препоръчителни варианти се базират на балансиран хранителен режим в съчетание с всекидневна физическа активност. Още по-добра комбинация е включването в детокс програма, която освен че пречиства тялото, помага да се снижат напрежението и стреса.

Детокс терапия

Целта на детоксикацията е да се освободят максимално много “вредни” вещества от нашия организъм. В последните години все повече се осъзнава необходимостта от периодично изхвърляне на натрупаните токсини, за да възстанови тялото своята жизненост. Прочистването помага за освежаване на кожатата, за подобряване на съня, за укрепване на имунитета и цялостното повишаване на тонуса.

И не на последно място – за регулиране на телесната маса.

Терапията е лесно изпълнима, ако се спазват няколко основни принципа:

  • без хранителни продуктите, които натоварват организма;
  • повече “зелени” храни;
  • достатъчно количество вода;
  • балансирана активност, в комбинация с подходящи спа процедури и масажи.

По време на детокса са забранени сладките неща, кафето, цигарите и алкохола.

Отслабване

При свалянето на излишни килограми по-сложният процес май е да не се върнем на старите стойности. Затова “сляпото” следване на поредната хитова диета, не винаги е най-добрият избор. Особено след определена възраст за предпочитане е индивидуалният подход, съобразен с режима на живот и здравословно ни състояние.

Както при детокса, така и при отслабването, успехът ви е гарантиран, ако се доверите на специалисти в тази област. Отличният вариант да съчетаете почивката с полезна терапия за вашия организъм е специализираната програма на ЛъкиФит. Петзвездната клиника се намира в любимия на родни и чуждестранни туристи планински курорт Банско. В перфектни условия и под наблюдението на утвърдени специалисти там здравословно ще намалите теглото си и ще пречистите своето тяло.

В основата на програмата за отслабване на клиниката е нискокалоричното 4-кратно хранене, което се контролира от диетолог. При необходимост той може да изготви индивидуално меню, което да е съобразено с вашия метаболизъм, възраст или непоносимост към определени продукти.

В екипа на ЛъкиФит работят доказани експерти в областта на превантивната медицина и здравословното хранене. Специално изготвеният от тях режим се прилага в комбинация с всекидневни планински преходи, лечебна гимнастика, зумба, танци, йога, езда, и много положителни емоции.

Детокс терапията обхваща целия организъм или отделни органи и системи. Всеки от нас натрупва малко или много вредни вещества. Най-често те са в храните, които съдържат консерванти и трансмазнини, както и в лекарствата, цигарите и алкохола . Дори и да внимаваме с тях, ежедневният стрес и още куп фактори около нас, затормозяват нормалното функциониране на организма.

Това може да провокира различни здравословни проблеми, хормонален дисбаланс и наднормено тегло. Детокс програмата е подходяща за всички, които са решили да изчистят тялото си, да регулират теглото и да си наложат полезен и здравословен режим на хранене.

Най-добри резултати дава пълният курс, който запоява с една седмица подготовка вкъщи, продължава със седмична детоксикация в апартхотел Лъки Банско и с още една седмица детокс и захранване в хотела или вкъщи, както вие решите. След като промените някои вредни навици, в следващите месец-два може да затвърдите добрите резултати с аюрведични продукти.

Луксозната клиника в Банско предлага програмите “Стандарт”, “Плюс”, “Антистрес”, “Пълен детокс” и “Уикенд”. Защо да не изхвърлим отровите от тялото си и го заредите с много енергия сред комфорт и уют в подножието на Пирин, Рила и Родопите.

Снимки: LuckyFit