Живот без алергии

Чистият дом е важен за всички нас, особено през есента и зимата, когато сме заобиколени от различни вируси. В днешно време хората имат много активен начин на живот и често в забързаното си ежедневие обръщат все по-малко внимание на това какви продукти избират за почистване на къщата и какъв е техният състав.

Редовно почистваме дома си и поддържаме ръцете си чисти, но знаем ли какво влияние оказват тези агресивни химически препарати върху околната среда и нас самите? Доколко са безопасни?

И ние си зададохме тези въпроси. За да получим отговор, трябваше да извървим дълъг път. Признаваме си, обичахме омекотители с приятни аромати, благодарение на които дрехите ухаеха дълго след изпиране. При избора на почистващи препарати за дома пък се ръководехме от принципа „колкото по-силно, толкова по-добре“, без да мислим за съдържанието на продуктите.

Напоследък доста новородени деца получават различни алергични реакции, като в повечето случаи диагнозата е атопичен дерматит. При нея почти винаги кожата на бебетата реагира на стандартните препарати за почистване и пране на дрехи. Решението е да преминем към био козметика и екологични почистващи, и перилни препарати.

Обикновено ефектът е незабавен. Трябва обаче да се признае, че не е лесно да се намерят наистина екологични и ефективни еко-продукти. Трябва да се прекара дълго време в изучаване на научни статии и програми, за да се разбере на какво преди всичко е необходимо да се обърне внимание при избора.

Например, продуктите на търговската марка TRI-BIO, произведени в САЩ, наистина отговарят на всички условия: без добавени аромати, багрила и други известни алергени, супер ефективни и на достъпна цена. Слоганът им е „Живей без алергии!“.

Повечето хора мислят по тази тема само когато възникнат здравословни проблеми. А алергиите са един от проблемите, които всеки човек може да срещне всеки ден и във всяка възраст.

Но нека разберем как точно се появяват алергиите и на какво наистина трябва да се обърне внимание при избора на препарати за почистване, и пране на дрехи.

Вредните химикали, съдържащи се в стандартните препарати за дома, засягат кожата и лигавиците на човек, и в резултат на това хората с по-чувствителна кожа и дихателни пътища реагират много бързо със сърбеж, кихане, кашлица, дразнене на очите и обриви.

Тези химикали обаче, също така могат да причинят и изгаряния, или възпаления, а реакциите да имат кумулативен ефект - всички изпираме дрехите си, след което ги обличаме или заспиваме върху спално бельо, изпрано с химически препарати. С течение на времето по кожата се появяват микро пукнатини, през които алергените лесно проникват и влияят отрицателно върху имунитета ни, в резултат на което можем да развием сериозни здравословни проблеми.

На какво наистина трябва да се обърне внимание при избора на препарат?

Опаковките на екологичните продукти трябва да бъдат маркирани с ЕКО сертификат. Не бива да бъдат допълнително ароматизирани, да съдържат оцветители или други химикали. Всички изкуствено добавени аромати и цветове са потенциална причина за алергии.

Продуктите TRI-BIO са наистина без мирис и прането ухае само на чисто след измиване. Удостоени са със сертификати ECO GREEN и EU Ecolabel, и са препоръчани от много европейски дружество по астма и алергия, което наистина вдъхва доверие. Можем да използваме продуктите TRI-BIO без ръкавици и те са абсолютно безвредни дори за най-малките членове на семейството.

Една от причините за проблемите на общественото здраве е прекомерната употреба на различни химикали в ежедневието. За съжаление, много потребители все още смятат, че информацията върху опаковката на перилни и почистващи препарати е без значение и там не е написано нищо важно. При закупуване на препарати за дома хората се ръководят най-вече от цената на продукта и промоционалната оферта. За здравето ни е добре обаче, да избираме екологични продукти за почистване, миене на съдове и пране на дрехи, за да не вдишваме ненужни вредни вещества. Всички искаме да живеем в безопасна и здравословна среда, особено ако вкъщи има деца.

(© zizito.com)

TRI-BIO Probiotic

Естествена дезинфекция на Вашия дом!

С пробиотичната серия TRI-BIO Вашият дом ще бъде естествено чист и защитен дори на микроскопично ниво!

Тъй като заразата с вируса COVID-19 официално се превърна в световна пандемия, всеки от нас е изправен пред много важна задача как да защити себе си и дома си от невидим враг. Опитвайки се да внесем чистота, започнахме не само да почистваме помещенията от мръсотия, но и да използваме агресивни домакински химикали за дезинфекция, за да дезинфекцираме помещенията и всичко, което ни заобикаля. Почти всички съвременни почистващи препарати съдържат химически компоненти, които са смъртоносни за вредните бактерии и вируси. Но същите тези компоненти допринасят и за мутацията на оцелелите след прилагането им бактерии, които се адаптират към въздействието на химикалите. Подобни „трансформации“ са още по-опасни за човешкото здраве. Възниква порочен кръг - бактериите и вирусите мутират, учените откриват нов компонент за борба с тях, те отново се адаптират и мутират допълнително. Също така всички тези нови препарати действат не само върху вредните бактерии и вируси, но и върху нашето здраве и имунитет. За щастие, има решение на този проблем - пробиотичните почистващи препарати.

TRI-BIO Probiotic е нов клас иновативни, високоефективни почистващи и дезодориращи агенти, които съдържат култури от жизнеспособни пробиотични микроорганизми.

Пробиотиците са микроорганизми, които създават благоприятна за човека микрофлора, като по този начин намаляват активността на бактерии, вируси и микроорганизми, вредни за хората. Заслужава да се отбележи, че всъщност на планетата ни има много повече добри бактерии, отколкото лоши. Добрите съставляват 94% от микрофлората, докато вирусите и лошите бактерии заемат само 6%. Разбира се, това не означава, че не трябва да се борим с тях, защото помежду им има наистина много опасни екземпляри, но трябва да го направим разумно. Дезинфектантите убиват не само вредните, но и полезните бактерии, като по този начин унищожават нашата защитна микрофлора и имунитет. Мутиралите бактерии и вируси започват да атакуват още по-силно и лесно, тъй като естествените бариери са изтрити. Затова пробиотиците се считат за антибактериалното и антивирусното оръжие на бъдещето!

Пробиотичните екологични почистващи препарати TRI-BIO предоставят възможност за решаване на най-важните задачи за домашна грижа, ефективно почистване, обезмасляване, дезинфекция на всякакви повърхности и са с удължен ефект, като ги поддържат микробиологично чисти до седем дни.

Принципът на действие на пробиотиците TRI-BIO е метод за конкурентно изключване, като патогенните бактерии се заменят с пробиотични. Тази технология е в основата на почистващите препарати TRI-BIO PROBIOTIC. Като каните милиони невидими помощници в дома си, вие давате възможност на самата природа да поддържа дома Ви идеално чист.

Пробиотичните почистващи продукти TRI-BIO имат мощна проникваща сила между самата почистваща повърхност и мръсотията, образувайки пространство между тях, което служи като сепаратор. Те лесно проникват в пукнатини и микропори на повърхностите, осигуряват дълбоко почистване на микроскопично ниво, както и дългосрочен контрол на миризмите.

Пробиотиците TRI-BIO създават естествена микрофлора, възстановяват и поддържат здравословен вътрешен микроклимат. Осигуряването на такава естествено чиста повърхност повишава и ефективността на дезинфектантите.  Пръскането на повърхности с TRI-BIO Probiotic  след дезинфекция е основното оръжие за предотвратяване на повторното разпространение на бактерии и вируси. Пробиотиците са нашето тайно оръжие в стремежа към природна чистота.

Защитете дома си от бактерии и вируси, като впрегнете силата на почистващите пробиотици TRI-BIO!

Серията TRI-BIO PROBIOTIC има широк асортимент почистващи препарати за кухни и бани, почистване на подове, универсални и мултифункционални препарати, както и такива за премахване на миризми, за почистване на мебели и килими, специализирани препарати за премахване на миризми от домашни любимци, дезодорант за обувки и много други. Пълен списък с почистващи препарати TRI-BIO можете да намерите на www.zizito.com.

Изображения: zizito.com

1513 Преглеждания