„Болестта е начина, избран от Природата, за да ни покаже, че сме препълнени с токсични отпадъци и отрови. Мъртвите не боледуват.“

(1895 ~ 1976)

Глад и дълголетие

Чудесата са в самите нас

Човешкият организъм, човекът, сам може да върши чудеса. Като не се задоволява с истинските постижения на естественото хранене, упражненията и гладуването, които сами по себе си са чудеса, той иска да изследва още неизученото.

Да се следват природните закони не е трудно. Хората, които страдат от много болести и преждевременно са се състарили, искат да намерят бърз и лек път към здравето и младостта.

Запомнете, че вие трябва да заслужите здравето си! Вие не можете да го купите, нито някой може да ви го продаде. Аз притежавам прекрасно здраве, чувствам се бодър и енергичен, защото съм изучил природните закони и ги спазвам. Естественото хранене, прочистването на организма чрез гладуване, физическите упражнения - всичко това води към дълъг живот.

Вредни навици

Консумирате ли сол или солени храни? Пушите ли? Пиете ли алкохол? А кафе? Използвате ли бяла рафинирана захар или храни с това безжизнено вещество? Силна ли е волята ви? Кой е господар на тялото ви - лошите навици?

Запомнете – тялото е глупаво!  Управлява ли разумът вашите желания? Тялото не може да мисли вместо вас. Само чрез разума ще успеете да преодолеете лошите желания, към които ви тласка плътта. Ако искате да имате голяма физическа сила, прекрасно здраве, здрави нерви и тяло, с което да се гордеете, започнете да работите още сега заедно с природата, а не срещу нея!

Гладуване - ето ключът, с който се отключва природния склад на енергията. Чрез него се обхваща всяка клетка на организма, всеки вътрешен орган, цялата „жизнена сила“. Никой не може да направи това вместо вас, така както никой не може да се храни вместо вас - то е личен дълг на всеки. И аз съм уверен, че 99% от болните хора страдат заради неправилно, противоестествено хранене.

Коефициентът на полезно действие на всяка машина е в пряка зависимост от качеството и количеството на генерираната от нея енергия. Същото се отнася и за машината на човешкия организъм.

Хората критикуват всичко, с изключение на храната, а именно тя е причината за всичките ни физически страдания и преждевременно остаряване. Обикновеният човек дори не може да си представи колко силно е замърсен организма му. В резултат на многогодишното преяждане, на храненето дори тогава, когато би трябвало да се гладува, а също и заради храненето с мъртви продукти, които подпомагат образуването на вътрешни отрови.

Накарайте този, който се хвали с „идеално здраве“, да прекара 5-6 дни само на дестилирана вода. Ще се убедите, че здравето му нищо не струва. Езикът му ще се покрие с бял, вонящ налеп. Урината му ще стане тъмна, със силна миризма. Това доказва неопровержимо, че целият му организъм е препълнен с ненужни, залежали материали, които са резултат единствено на храненето.

Непрекъснато натрупваща се и увеличаваща се отрова, която разлага организма - тази е неговата скрита, „неизвестна“ тайна. А когато Природата поиска да се освободи от отровите по някакъв начин - например чрез „взрив“, наричан болест, човекът търси всякакви пътища, за да се измъкне от това положение. Всякакви, с изключение на най-простия и ефективния - да започне да гладува.

Гладуването е естествен инстинкт

Болестта е начина, избран от Природата, за да ни покаже, че сме препълнени с токсични отпадъци и отрови. Мъртвите не боледуват. Проблеми със здравето можете да имате само когато сте живи и притежавате недостатъчна „жизнена сила“. Чрез гладуването ще помогнете на природата да изхвърли натрупаните в тялото ви отпадъци и отрови.

Всяко диво животно знае, че гладуването е единственото средство, което му помага да се справи със сполетелите го физически страдания. Това е чисто животински инстинкт. Ние, хората, живеем толкова отдавна в удобната цивилизация, че сме загубили инстинкта да гладуваме, когато страдания завладеят тялото ни.

Можете да експериментирате със себе си: когато се чувствате зле физически, със сигурност не ви се яде. Храната дори ви отблъсква, но „грижовни“ роднини или приятели ви казват: „храни се, за да имаш сили“. Лошо е, когато се храните, а подсъзнанието ви сигнализира, че не трябва. Природата се опитва да ви накара да гладувате, понеже само така тя ще може да прочисти тялото ви, като използва вашата жизнена сила.

Не е лесно да се чуе и разбере тихият глас на Майката Природа. Гладуването ще изостри сетивата и ума ви, ще ви настрои в резонанс с него. На мене гладуването ми даде възможността да чувам този свой вътрешен глас. И сега аз точно зная, че след всяко гладуване мозъкът ми работи по-добре и по-точно.

Из: „Чудесата на гладуването“, Пол Брег, превод Димитър Ковачев, изд. „Колор Принт“, Варна, 1993 г.
Снимка: Paul Chappuis Bragg (February 6, 1895 – December 7, 1976), alchetron.com