„Възрастта е неизбежна истина... Остаряването е заблуда, която може да се избегне.“ ~ Анри ШЕНО

Едно 5-звездно изживяване в полите на швейцарските Алпи, посветено на духа на здравето, жизнеността и постигането на хармония между тялото, ума и душата.

(© Pexels)

~ Chenot Method

„Възрастта е неизбежна истина... Остаряването е заблуда, която може да се избегне.“ ~ Анри ШЕНО

Такава е философията на половинвековната швейцарска компания Chenot – пионер в разработването на оздравителни и спа процедури, които в синхрон с персонализираните медицински програми са посветени на ревитализацията на духа и тялото.

Как да изпълним дните си с живот, вместо живота си с дни? Можем ли да живеем пълноценно и активно по-дълго време като си осигурим оптимално здраве и избегнем риска от заболявания, въпреки напредването на възрастта? Това са отправните въпроси, върху които уелнес визионерът Анри Шено изгражда цялостната философия на прочутия метод, носещ неговото име. Chenot Method преосмисля основните вярвания и научни принципи на процеса на стареене и доказва, че възрастта може да бъде изживяна в комфорта на здравия дух и здравото тяло, а не в затихащ колапс на човешките способности. Още през 70-те години на миналия век швейцарският диетолог започва да работи по създаването на принципи, които възвръщат жизнеността и хармонията в тялото, ума и душата на хората преминали в своята Златна възраст. Неговите научни разработки и усъвършенствани техники дават конкретни стъпки за предотвратяване натрупването на токсини, нарушената детоксикация, възпалителни процеси в организма и оксидативен стрес на клетъчно ниво, като същевременно подобряват умствените, физическите и енергийните способности. С уникална комбинация от съвременни диагностични техники и древна китайска медицина, методът Chenot помага на хората да възстановят своя изгубен личен баланс и да постигнат оптимален жизнен потенциал.

~ Chenot Palace

Разположен в едно от най-красивите исторически места в швейцарските Алпи, Chenot Palace във Вегис е сътворен, за да работи за благосъстоянието на своите взискателни гости. Кулминация на близо 50 години научни изследвания и реализирана практика, това луксозно уелнес убежище разполага с най-модерния медицински, диагностичен, спа и фитнес център, предлагайки на посетителите си елегантно обзаведени 97 стаи с изглед към живописното езеро Люцерн. Благосъстоянието на всеки гост тук се разглежда като положителна енергия и жизненост, а не просто като липса на болест. Дворецът Chenot във Вегис е за хора, които идват с намерение да се „презаредят“ изцяло или да направят сериозна и дългосрочна промяна в начина си на живот. Нулирането и дори обръщането на биологичната възраст в полза на младостта са напълно реални сюжети на територията на швейцарската Мека на благоденствието, обслужвана от пълен медицински персонал с опитни професионалисти във всяка една област. Chenot Palace разполага със стаи с технология за създаване на естествена среда за сън и оптимизиране на почивката, а хармоничната архитектурна среда, красивите природни гледки и кристалният планински предразполагат гостите да поемат към своето лично пътешествие в изкуството на пробуждане на виталността. Красива японска градина, минималистична чайна и уютен плаж допълват съвършеното очарование на хотела.

(© Pexels)

~ Chenot Lifestyle Biomarkers

Методът Chenot не лекува заболявания, а подкрепя естествените лечебни механизми на тялото, които го възстановяват и подмладяват отвътре, предпазвайки го от болести, свързани с възрастта. Уникалната усъвършенствана диагностика Chenot Lifestyle Biomarkers разглежда с научна точност необходимия набор от биомаркери в тялото, за да определи прецизно как начинът ви на живот влияе върху процеса на стареене, така че вашият план за лечение да бъде напълно персонализиран и пълноценен.

~ Молекулярна лаборатория Chenot за оптимален живот

Молекулярната лаборатория Chenot за оптимален живот използва новаторска епигенетична технология за анализиране на генната активност, определяне на статуса на биологично стареене и предписване на персонализиран план за оптимизиране на благосъстоянието и здравето. Водена от науката, най-новата разработка на Chenot е естествена еволюция на мисията на марката да отключи човешкия потенциал чрез повишаване на умствената и физическата ефективност на всяка възраст. Chenot Molecular Lab използва нови mRNA-базирани молекулярни тестове, за да анализира нивата на експресия на определени гени, свързани с възпалителни процеси, оксидативен стрес, хормонален дисбаланс, структурната цялост на съединителната тъкан и стареенето.

(© Pexels)

~ Диетата Chenot

Когато висшата гастрономия срещне авангардната наука, получавате изискана порция персонално здраве, насърчаваща подмладяването на клетките и устойчивостта към болести. Chenot Diet е дело на екип от виртуозни майстори на кухнята, учени по храните и специалисти по хранене, създадена за да работи в перфектна синергия с личните ви медицински протоколи. Дневно разполагате с три апетитни, мултисензорни, нискокалорични и растителни хранения, всяко от които прецизно комбинира добри мазнини, въглехидрати с нисък гликемичен индекс и ограничени количества растителни протеини. Този състав на храната задейства реакция на гладуване на тялото, като същевременно осигурява достатъчно храна за клетките, стимулира сетивата и избягва неприятните странични ефекти и рисковете, породени от строгите, продължителни гладувания.

~ ДЕА Травъл

Ексклузивен гид във вашето 5-звездно изживяване в швейцарските Алпи, посветено на духа на здравето, е утвърдената туристическа агенция „Деа Травъл“. С 20-годишен опит в организирането, пътуването и престоя на своите клиенти по цял свят в над 1500 дестинации, туроператорът ще осигури комфорта на цялостното ви преживяване в Chenot Palace във Вегис – от самолетните билети и хотелските резервации до необходимите застраховки и персонални предпочитания. В дух на конфиденциалност, висок професионализъм и лично отношение към всеки клиент, „Деа Травъл“ поема цялостната грижа за вашето луксозно бутиково пътешествие, споделяйки философията, че пълноценното здраве, жизнеността и хармонизирането между тялото и ума, е най-добрата инвестиция, която заслужаваме.

Научете повече на: deatravel.net
Контакти: 0886 405040

Разгледайте: Welcome To Chenot - Discover Health Wellness, Chenot Palace Locations - Chenot