И преди сме виждали малки жилища, в които на пръв поглед изглежда невъзможно да се живее, но този апартамент от 8 m², разположен в сърцето на Париж, буквално ни взе акъла. Ако страдате от клаустрофобия, не гледайте снимките по-долу, ако обаче сте ценители на идейния и практичен интериор, то тази статия със сигурност ще ви заинтригува.

В центъра на френската столица са разположени много подобни сгради, някога предназначени за обслужващия персонал на владетелите и богаташките семейства. Днес пазарът на недвижими имоти е наложил необходимостта прислужническите стаи да бъдат превърнати в атрактивни квартири. Точно това прави и архитектурната агенция Kitoko Studio, която напълно преобразява един мини апартамент на седмия етаж.

Изхождайки от концепцията за универсалното швейцарско ножче, дизайнерите поместват в рамките на тези 8 квадрата баня, маса, гардероб, полица с книги, кухненски бокс и бюфет, като всички те хитро са вкарани в голям шкаф, за да се максимизира наличното пространство.

kitoko-studio-8-sqm-tiny-apartment-paris-designboom-02kitoko-studio-8-sqm-tiny-apartment-paris-designboom-03kitoko-studio-8-sqm-tiny-apartment-paris-designboom-04kitoko-studio-8-sqm-tiny-apartment-paris-designboom-06kitoko-studio-8-sqm-tiny-apartment-paris-designboom-10