Преди време ви запознахме с архитекта-фотограф David Burdeny, заснел впечатляващите метростанции на Москва и Санкт Петербург. Той продължава традицията си за снима забележителни архитектурни творения, а следващите кадри представят цялото великолепие на италианското изкуство. Дейвид запечатва уникални кътчета – трансформирани музеи, частни резиденции, бивши бляскави имоти, затворили врати завинаги. Професионалното чувство за стройна композиция на фотографа и вниманието към светлината и цветовете, превръщат тези замръзнали интериори в живи сцени. Лесно е да си представим духовете на историята, реещи се в пространството наоколо.

Сама по себе си, тази великолепна серия от фотографии е художествено изследване на скритото италианско наследство – от неочаквано цветния замък Самезано до луксозната ловна резиденция на Замъка Ступиниджи, принадлежала на Савоите - обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

„Исках да запечатам атмосферата, тишината, обещанията и самотата, стаени в тези  места. В дългата си кариера като архитект и сега, като фотограф, съм очарован от възможността да уловя метафората на символите в материалното пространство”, споделя Дейвид.

Palazzo Madama, Torino

Galleria, Palazzo Colonna, Rome

Map Room, Caprarola

Reggia di Caserta Theatre, Caserta

Rotunda, Stupinigi Palace, Piedmont

Racconigi

Palazzo Ducall, Mantova

Reggia di Caserta

Palazzo Te, Mantova

Galleria Vittorio Emanuele II, Milan

Castello, Tuscany

Galleria Colonna

Library, Naples

Villa Farness, Capraola

Trompe-l'oeil Napoli

Източник и снимки: My Modern Met