Фотографът Maurizio Galimberti е майстор на Polaroid снимките. В серия съставена от множество такива и озаглавена "Celebrity Works", той развива уникални портрети на знаменитости, които се отличават с мрежа от подреждане на фотографиите.

Тези мозаечни композиции на известни лица, между които Джордж Клуни, Джони Деп, Бенисио Дел Торо и Катрин Зита-Джоунс са една поетична проява на художника, в която той предефинира очакването за типичния фотографски портрет.

Galimberti описва процеса като правене на музика чрез фотография, "разделяне на пространството в частици и подреждайки го като нотни листове". Повтарящи се редици от глави, ръце и лица съставляват организиран хаос в геометрична договореност. Galimberti целенасочено поставя всяка снимка, така че всички те колективно да отведат окото на зрителя към една централна точка, където е основният фокус на лицето на обекта. Зрителите са насърчавани да поемат парчетата заедно в ума си, като подреждане на пъзел, а като резултат, портретите на художника са уникално визуално преживяване за всеки човек, който ги гледа.

1

Робърт Де Ниро

2

Хавиер Бардем

3

Джордж Клуни

4

Катрин Зита-Джоунс

5

Лейди Гага

6

Бенисио Дел Торо

7

Стинг

8

Джони Деп