1

Роден през 1976 година в Краснодар, руският художник Слава Фок /Slava Fokk/ е представител на четвърто поколение от цяла династия художници, предавали един на друг своите художествени възгледи и професионални умения няколко десетилетия. Завършва местното училище по изкуства /едно от най-старите училища по изкуствата в Русия, което през 2011 година отбеляза един век от своята история/. Неговата дипломна работа "Последният тролейбус" е призната за най-доброто представяне за последните 20 години в историята на училището. Благодарение на това Slava Fokk успешно навлиза на пазара на изкуството още през 1998 г., като участва в изложби за млади художници. През този период той развива интерес към естетиката на сюрреализма - алюзии, парадоксални и фантасмагорични комбинации започват да преобладават в работата му. Освен това, художникът слива неокласицизма и съвременното изкуство. Следват самостоятелни изложби. Slava Fokk създава серия от картини в стил арт деко, а страстта му към германския художник Ото Дикс го вдъхновява да изработи първите си графични творби в този стил.
През 2001 Fokk прави първата си лична изложба в Москва, където въплъщава своите графични изображения в картините си. Отзивите от критиците, художествените специалисти и представителите на медиите са повече от възторжени. Изложбата жъне изумителен успех, а всичките му показани произведения са разпродадени. През 2004 г., Slava срещна известния руски поет и писател песен Наум Олев, който по това време насърчава съвременното руско изкуство и днес двамата си сътрудничат в галерията на художника, ZERO. Следват повече от 20 художествени проекта и изложби из цялата страна. През 2006 Slava Fokk взема участие в Московския фестивал на изкуствата "Традиции на съвременност" и чрез неговия проект, галерия ZERO става лауреат в номинацията "време и творчество" за опазване на традициите в съвременното изкуство.
За няколко години той се мести в САЩ, където остава траен отпечатък в изкуството на страната. В момента Slava Fokk живее в Москва и работи по новите си картини.

2

3  4

5

6

7

8

9.1

9

10 11

12

13

14 15

16

17 18

19

20  21

22

23