Родена в Аруба, днес Jowy Maasdamme живее и твори в Холандия. Самоуката илюстраторка първоначално учи право, но преследвана от своята страст - рисуването, тя започва да използва илюстараторството като средство на себеизразяване.

Използвайки мастило и молив, с помощта на силни линии към естетическа комуникация, тя създава едновременно женствени и тъмни образи. Чувствителните и деликатни илюстрации на Maasdamme се фокусират върху висшата мода и човешкото тяло, като често подчертават трансформация, нестабилност и фантазия.

"Вдъхновявам се от смелостта, приказките, митовете, кошмарите, Disney, аутсайдерите, пънкарите, секса, уязвимостта, природата, човечеството или казано по-просто, от живота. Моите рисунки са предимно черно-бели, като нощ и ден. Привличат ме хората, и най-вече жените. Аз съм обсебена от лицата, позите, очите и изпитвам силно естетическо влияе от модата. За мен модата е духа на времето. Ако трябва да бъда по-точна, интересува ме историята зад обекта, който носи "модата" върху себе си, в противен случай тя е просто едно празно понятие. Мисля, че много хора имат истории за разказване и споделяне. Ненавиждам това, което е модата днес и капана на престижността в смисъла на възприятието й. В същото време магията на обличането, това ме кара да обичам модата толкова много. Аз съм влюбена във фантазията й, а не самата мода. Тези противоречия в чувствата си и личните си предпочитания, аз често изразявам чрез рисунките си.", допълва за собствените си красиви видения Jowy Maasdamme.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

11

12

13

14

15

16

18

20

21

22

23 24

25 26