1

„Всяка татуировка е уникална, защото създаваме наша визуална интерпретация на една или повече истории, предоставени ни от клиента, споделени моменти, които притежават значителен смисъл за човека. Добавяме детайлите от нас, колкото е възможно, като същевременно позволяваме на всеки проект да се доразвие органично в съвременно произведение на изкуството, което накрая прехвърляме от хартия върху кожата."

Татуировките на артистичното дуо Jade Tomlinson и Kev James от Expanded Eye се доближават до урок по изкуствознание. Загадъчни, сюрреалистични изображения с геометрични форми, контраст и мулти перспективни гледни точки, техните татуси са истинки произведения на модерното изкуство. По-задълбочените любители могат да забележат кубизъм в работата на художниците, силно присъстващ като влияние сякаш идващо от Жорж Брак или Пикасо. Допълнително зашеметяващ е факта, че зад всяка една татуировка стои разказ на значимо лично преживяване на притежателя й.

„Започнахме като илюстратори и нашия стил еволюира. Никога не съм си представял, че може да отиде толкова далеч – днес използваме символиката като фин начин за комуникация и значение. Много от това, които правим, се основава на концепцията на Вселената и на идеята, че времето не е реално.", споделя Jade.

012345678.1891011121314151617192021222324

Днес Jade Tomlinson и Kev James разделят времето си между Лондон и Thonon-les-Bains, Франция, където творят в широк спектър от художествени начинания. Освен татуировките те са създатели на не по-малко завладяващи картини, стрийт арт илюстрации и скулптури.

Снимки: Expanded Eye