Хиперреалистичните изображения на Кевин Питърсън транспортират света на басните и приказките в условията на мизерните градски улици. Малки момиченца и техните диви приятели са заобиколени от разпадащи се сгради, мрачни и мръсни улици в изоставени градове. Невинните същества изглеждат като етерични фигури, недокоснати от разложението на околната среда. Въпреки грозотата около себе си, те успяват да съхранят естествената си дива природа и вдъхват усещане за приключение, свобода и игривост.

Работата ми разказва за разнообразните пътувания, които предприемаме в живота. За това да пораснеш в свят, който е съсипан.

Тези картини са за травмите, страха, самотата и силата, необходима, за да оцелееш и да се развиваш. Всички те съдържат в себе си контраста между чистотата, младостта, невинността и износения, разпокъсан, осквернен свят.

Това е противопоставяне на подкрепата срещу ограничаването, робството срещу свободата, напрежението срещу спокойствието. Рисунките ми разказват за изолацията, самотата и копнежа, съчетани с нотка оптимистична надежда. Темите, които ме вълнуват са за строгите граници, възможностите за унищожаване на тези ограничения и за силите, които дирижират нашето поведение.

Изображения: kevinpetersonstudios.com