Какво свързва Май Плисецкая, Тупак, Линкълн, Роден, Далай Лама, Рубинщайн и Айнщайн? В този случай, връзката е ярка и носи авторския почерк на известния бразилски художник Едуардо Кобра (Eduardo Kobra). Неговите впечатляващи улични творения превръщат огромния мегаполис Сао Пауло в артистична симфония от цветове. „Винаги ще рисувам. Ние, артистите, не можем да затваряме очи за онова, което се случва в света”,  споделя 40-годишния Едуардо.

Олимпийските игри в Рио станаха повод за ново вдъхновение, а 190-метрова пристанищна стена се превърна в новото платно на художника. Едуардо нарече произведението си Etnias и нарисува лицата на петте континента върху площ от 3000 кв.м. Два месеца бяха нужни на Кобра и неговия екип, за да завършат внушителния графит, който стана част от олимпийския булевард – три километрова алея с екрани и жива музика.

„Много съм щастлив, че имах възможност да представя изкуството си в Рио. Това беше нещо, за което мечтаех от години. Живеем в толкова объркан свят, който се раздира от конфликти. Исках да покажа, че всички ние сме свързани, че можем да живеем заедно”.

Huge Mural Unveiled Ahead of Rio Olympics

Снимки: eduardokobra.com, fubiz.net