Родителите му се срещат в художествено училище и малкият Морган, най-малкото от трите деца, започва да учи рисуване, докато стои в скута на баща си вечер и го имитира.

Морган Уейстлинг е роден през 1964. На 12-годишна възраст вече е наясно със своя път в изобразителното изкуство. Избира училището, в което смята, че ще получи най-доброто образование според артистичните си виждания и започва почасова работа в него като чистач, за да може да плаща обучението си.

Докато е все още се обучава, известен илюстратор вижда рисунките му и още на следващия ден е назначен в една от най-известните агенции за филмови плакати в Холивуд. През следващите 14 години работи за почти всяко филмово студио там.

След като години наред рисува според  желанията на Холивуд, Морган решава, че има нужда да направи нещо и за себе си. Рисува първата си картина на две деца и това е напълно достатъчно, за да грабне вниманието на големите галерии, като колекционерите започват да изкупуват платната му, преди още да са сложени в рамки. На първата си самостоятелна изложба представя 26 картини, като всичките се продават още същата вечер.

Творбите му се доближават до фино усъвършенстваните умения и неуморната отдаденост на старите майстори. Емоционалната топлина и детайлността, които влага в тях, ги превръщат в незабравимо естетическо изживяване.

„Надявам се, че хората ще се наслаждават на картините ми толкова много, колкото аз се наслаждавам, докато ги рисувам. За мен изкуството е моят начин за комуникация с другите хора относно това как виждам Божието творение. Когато наблюдавам работата на друг артист, се опитвам да преживея света през неговите очи. Това е което прави изкуството толкова интересно.“


A Helping Hand

Apple Girl

Dreams in Blue

Feeding the Geese

Indian Stories

Pocket Watch


A Thankful Heart

Pennys Rain

Papa Tea

Country Schoolhouse

End Of Harvest

Strawberry Jam

Serenity

Emily’s Corn

Stringbeans

Spilled Milk

The Dance

The Country Doctor

Flour Child

The Gardener

The EggInspector

The Quilting Bee

Reflections

The Artist

The First Dance

Картини: greenwichworkshop.com