На 16, 17 и 18-ти септември парк „Врана“ се превръща в изумителна сцена на мащабна светлинна арт инсталация, сътворена от основателя на Urban Creatures – Ясен ГЕШЕВ

(© Urban Creatures)

(© Urban Creatures)

(© Urban Creatures)

Sofia Lights Магичен контрапункт на времето, в което живеем

За 11-то издание на проекта за градско изкуство Urban Creatures, който е част от Календара на културните събития на Столична община, ще бъде създадена мащабна светлинна инсталация, която слива в едно светлина, музика, природа и технология. 

Sofia Lights не е DJ парти, не е светлинно шоу и не е празник, то е нещо различно. То е специално място, в което човек има възможност да се спаси от стреса, шума и суетата на града. Място, в което да потъне в собствените си мисли, погълнат от сюрреалистична реалност в обкръжението на най-близки хора. Това е място, в което всеки може да си позволи да забави мислите, пулса и живота си. Sofia Lights e магичен контрапункт на времето, в което живеем.

В рамките на 3 вечери, от 20:30 до 24:00 на площ от 100 000 кв. м. жителите и гостите на столицата ще могат да се потопят в реалност като никоя друга. Sofia Lights е замислено като едно от малкото събития в София, което да бъде приятно, забавно и достъпно едновременно и за родители, и за деца. Всеки посетител може да дойде по всяко време между 8.30 и 12 вечерта без да „изпусне“ каквото и да било, защото събитието няма сценарий, разказ или каквато и да е времева линия, изискваща от него да бърза.

За 10 години Urban Creatures извървя дълъг път, претворявайки сивата градска реалност в чиста поезия на уличното изкуство - от коритото на Перловска река в Подуяне до внушителните стенописи в сърцето на София, с които WebStage ви е срещал. За новаторския си проект инициаторът Ясен Гешев споделя:

Urban Creatures не спира да се развива и да търси нови начини за изразяване и общуване с хората. А в днешния ден, можем със сигурност да кажем, че хората в големия град се умориха. Умориха се от виртуалния свят и дигиталните комуникации, от липсата на близък контакт с близки и приятели, от негативните емоции и от липсата на допир с природата. Затова през 2021 създаваме Sofia Lights като сливаме изкуство, технологии и природа в едно уникално преживяване на открито. Преживяване, което не е правено никога до сега и ще продължи само 3 вечери. Целта ни е в последните дни на лятото да дадем възможност на жителите и гостите на София да преживеят нещо зареждащо и релаксиращо, точно преди да започне учебната година и да стартира отново лудото ежедневие, което толкова добре познаваме”.

За да бъде изживяването приятно за всички, организаторите на събитието молят своята публика да има предвид следното:

Парк „Врана“ е творба на пейзажното парково изкуство, чиято история продължава вече повече от 120 години. Уважавайте парка и растителните видове в него – не късайте, не чупете, не се катерете и не замърсявайте. Спазвайте правилата на парка!

Родителите носят пълна отговорност за децата си и трябва да следят през цялото време къде се движат те. 

В парка има езеро. Движете се с повишено внимание около него.

Забранява се преминаването отвъд загражденията и сигналните ленти на цялата територия на парка. 

Ако желаете, може да си носите фенерче, което да ползвате само при нужда.

Пазете елементите от светлинната инсталация. Всеки, който опита да повреди или вземе някой от елементите, ще носи отговорност за действията си. 

Моля, спазвайте актуалните мерки за физическа дистанция и ако има струпване на хора извън вашето непосредствено обкръжение, препоръчваме да носите маска. 

Посещението на парка с домашен любимец е забранено.

...

* Продажба само онлайн - ЛИНК ЗА БИЛЕТИ: epaygo.bg

Във връзка с новите противоепидемични мерки, по време на събитието ще бъде въведено еднопосочно движение по алеите в парка. Влизането ще става само с маска на входа.

Вход: За деца до 3 години – безплатно; Деца от 3 до 18 – 5 лв.; Възрастни – 10 лв. 

Локация: Парк „Врана“, бул. „Цариградско шосе“ 381, Източен вход, от към стопанство Врана (НЕ този на бул. „Цариградско шосе“). До парк „Врана“ можете да стигнете с кола или с автобус номер 505, който тръгва от Орлов мост.

Google Maps: google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1cLk_wF30kFHmK16apSMK51Dv4Qr0DsMn&usp=sharing

За повече информация: www.urbancreatures.bg/sofialights