От 1-ви до 8-ми септември парк „Врана“ заживява в нощната магия на светлинните арт инсталации на SOFIA LIGHTS

(„Невидимите нишки“ © Urban Creatures)

Между 1 и 8 септември парк „Врана“ ще бъде преобразен от артистичните светлинни инсталации на второто издание на SOFIA LIGHTS, част от проекта Urban Creatures. Тази година посетителите ще могат да се потопят в три нови инсталации - „Мегалит“, „Присъствие“ и „Светулки“. Поради огромния интерес към инсталацията „Невидимите нишки“ от първото издание на SOFIA LIGHTS, тя ще бъде показана за втори път.

„Магическата реалност, която създаваме, има за цел да отскубне градския човек от забързаната рутина и да го потопи, макар и за кратко, в едно необикновено офлайн преживяване, в контакт с природата и с вътрешния му мир. Нашият подход е минималистичен, няма пищност и зрелище. Това, което правим не е спектакъл и не е шоу. Точно обратното е. Това са 4 светлинни арт инсталации. Те са бавни, медитативни и спокойни, защото ние самите имаме нужда от това. Опитът ни от първото издание на SOFIA LIGHTS миналата година, показа, че не сме сами и има огромен брой хора, които копнеят за подобни преживявания“, споделят организаторите.

(„Мегалит“ © Urban Creatures)

(„Присъствие“ © Urban Creatures)

(„Светулки“ © Urban Creatures)

За втора поредна година основателите на Urban Creatures излизат от ролята си на продуценти и се представят в качеството си на артисти. Ясен и Калина, подкрепяни от целия екип на Urban Creatures, са автори и на четирите инсталации. SOFIA LIGHTS 2022 е част от Календара на културните събития на Столична община.

• Началният час на събитието във вечерите от 1 до 8 септември е 21:00 часа.

• Последните посетители ще могат да влязат до 00:00, а инсталациите ще загасват в 00:30 ч. Инсталациите нямат начало и край, няма сценарий, който да се следва и съответно за посетителите няма необходимост да пристигат точно в 21:00, а могат да планират своето посещение във всеки един момент до 00:00 ч. Всеки ще може да се разходи в нощния парк със своето темпо и да открие магията по своя начин.

• Столична община осигурява автобуси N505 по маршрута Орлов мост – парк Врана, като графикът може да бъде видян на www.sofialights.com.

• Тези, които предпочитат да използват личните си автомобили, ще могат да паркират по протежение на бул. „Цариградско шосе“ в указаните за целта зони.

• Организаторите напомнят, че е препоръчително посетителите да са подходящо облечени за вечерна разходка в парка с удобни затворени обувки, връхна дреха и по желание да предвидят репеленти срещу насекоми.

Билети за събитието се продават онлайн на www.epaygo.bg и на касите на EasyPay.

За повече информация: www.sofialights.com 

Изображения: Urban Creatures