От Жорж Санд до Фрида Кало, Натали Ууд, Джина Лолобриджида, Мерил Стрийп, лейди Даяна, Малала Юсафзаи, Ева Грийн, Ариана Гранде, Селена Гомес ~ емоционално, чувствено, сантиментално

(Self Portrait, Dedicated to Dr Eloesser, 1940 by Frida Kahlo)

Аз съм чувствителна. Много хора не разбират това при първата си среща с мен, защото умея да се владея добре. Ако сте вътрешно нестабилен, бихте ли допуснали някого близо до себе си веднага след запознанството? Приемам нещата твърде лично, защото съм дълбоко емоционална. Никога не съм безразлична или студена. Понякога си мисля, че целта на моя живот е да съчувствам на целия свят. Щом обикна някого, аз започвам да се грижа за него: за прехраната, за облеклото му, напомням му да не забрави чадъра си, глезя го. А обичам и мен да глезят.

Родена съм да бъда майка. Дори да нямам деца и да съм жена отдадена на кариерата, аз ще бдя като квачка над подчинените и колегите си. Работните помещения ще имат домашен уют, ще се грижа всички да са сити и доволни. Винаги имам на разположение някакви сладкиши за почерпка. Мога да бъда раздразнителна и потисната, защото съм твърде емоционална и взимам всичко много присърце. Трудно ми е да освободя съзнанието си от служебните проблеми и да се затворя в себе си. Помня дълго и никога не забравям тези, които са били добри, но също и тези, които са се отнесли лошо с мен. Посветя ли се на някого или нещо, аз не се отказвам лесно. Упорита съм.

Сигурността има водещо място в списъка на моите предпочитания. Аз искам дом, килер с хранителни запаси и парични спестявания. Нуждая се от солидна база, на която да стъпя, и от плодородна градина, където да се проявя. По този начин всички около мен се чувстват уютно и тогава проличава моето необикновено чувство за хумор, въображението ми и духовното ми богатство. Аз съм предана в най-висша степен на тези, които обичам. Понякога това е израз на компенсация за липсата на любов в моето детство. Лесно мога да се почувствувам онеправдана, а това ми е особено мъчително.

Имам сантиментална душа и старомодни разбирания и харесвам мъжете с традиционни мъжки добродетели. Ценя джентълмена, човека, който е внимателен и изискан, дори да демонстрира прекалена мъжка гордост. За мен е изключително важно да бъде подходящ за ролята на баща. Истински копнея за сигурност. Децата не могат да се отглеждат добре без добра материална база. Нуждая се от някого, който най-малкото се старае да ги подсигури. Тъй като ме привличат чувствителните партньори (търся момчето във всеки мъж), близките ми мъже не винаги са заможни. Богат или не, влюбя ли се веднъж в някого, аз оставам трайно привързана. Причина за това постоянство е моята упоритост.

От: „Планетите на  любовта”, М. Дж. Абади Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Картина: Self Portrait, Dedicated to Dr Eloesser, 1940 by Frida Kahlo, fridakahlo.org