Колкото и ексцентричен да е един родител, колкото и шантави да са желаните домашни любимци от неговото дете, последното нещо, което би си помислил е да му купи е алигатор. Но в началото на 20-ти век, увеселителните паркове съвсем не са били това, което си представяме днес.

През 1907 г, срещу сумата от 25 цента, калифорнийските семейства можели да осигурят няколко часово забавление на децата си сред стотици крокодили и алигатори. И това съвсем не е всичко! Във фермата за влечуги в Лос Анджелис всеки посетител получавал правото да поязди някое от тези праисторически създания, които днес не бихме доближили дори и да сме на две бутилки водка.

tumblr mk0ou7lNQx1rnseozo3 1280tumblr mk0ou7lNQx1rnseozo2 1280tumblr mk0ou7lNQx1rnseozo6 1280

Децата можели да тичат на воля около 20-те езера, претъпкани с „домашните" влечуги, да си направят картичка по поръчка или да си купят гумен крокодил за спомен.

earnest15

earnest13

earnest16

През 1909г Холивуд бил пленен от очарованието на фермата и изрядно дресираните хищници, и сключил договор със собствениците, който им давал правото да заемат, срещу солидно заплащане, своите питомци за участие в различни филми.

al6  al24

Честно, не знаем как да опишем онова, което изпитваме всеки път щом погледнем тези снимки и картички, но почваме да се питаме: „Дали не изнежихме прекалено децата си?" :)