Има червен нюанс за всяка жена ~ Одри ХЕПБЪРН

На 4 май 1929 год. е родена, според множество класации, най-красивата жена, живяла през 20 век – Одри Хепбърн. Освен красива жена, тя беше и балерина, велика актриса, а до края на живота си и посланик на добра воля на УНИЦЕФ, мотивирана от детските си спомени под нацисткия режим в Холандия през Втората световна война.

Сексапилът е повече от пропорции. Не се нуждая от спалня, за да докажа женствеността си. Мога да излъчвам толкова много сексапил, докато бера ябълки от дървото или докато просто стоя в дъжда.

Ако някога се нуждаете от ръка за помощ, ще я намерите закачена на собственото си рамо.

Докато остарявате, ще откриете, че имате само две ръце. Едната е, за да помагате на себе си, а другата – за да помагате на другите.

За красиви очи търсете доброто в другите; за красиви устни изричайте само мили думи, а за хубава стойка вървете с мисълта, че никога не сте сами.

Чух една мъдрост веднъж: „Щастието е здраве и къса памет!“ Ще ми се да я бях измислила аз, защото е толкова вярна!

Никога не съм смятала себе си за икона. Това, което другите мислят за мен, не е в моите мисли. Аз съм си аз.

 

Женската красота не е в дрехите, които тя носи, фигурата, която има, или начина, по който си прави прическата. Женската красота се вижда от очите й, защото те са прозорецът към нейната душа – мястото, където е любовта.

Най-важното нещо е да се наслаждавате на живота си и да бъдете щастливи  само това има значение.

Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-добрият начин за горене на калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да бъдеш силен, когато нищо не е наред. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че утре е нов ден и вярвам в чудеса.

Париж винаги е добра идея.

Красотата на жената не е в лицето, истинската красота на жената е отразена в душата й. Тя е грижата, която тя дава с любов, страстта, която тя показва. Красотата на жената расте с отминаващите години.

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

 

Цял живот мама ми е внушавала, че човек е длъжен да бъде полезен. Тя беше сигурна, че е по-важно да даваш, отколкото да получаваш любов.

Бракът – това е договор за цял живот. Докато човек не изпълни своите най-дълбоки желания, той не може да направи подобна стъпка. Аз все още опознавам сама себе си... Все още не знам много неща, но ще ги разбера. Ето защо не искам да се обвързвам с когото и да било.

Ако се омъжа някой ден, бих искала да съм „много“ омъжена.

Ако трябва да съм честна, то ще призная, че все още чета приказки. Харесват ми повече от всички останали четива.

Успехът е когато посрещаш даден рожден ден и откриеш, че си останал съвсем същия.

Не искам да съм сама, искам да бъда оставена на спокойствие.

 

(Audrey Hepburn at the Best Actress Oscar on her lap awarded for her role in “Roman Holiday” during 1953 Academy Awards)

Снимки: pagepink.com, theodysseyonline.com, everythingaudrey.com, doctormacro.com, theredlist.com

33683 Преглеждания