„Младият папа” и многодетен баща, романтикът с небесносини очи, чиято учтивост не му позволява да отказва на жените, английският актьор, когото обожаваме и за чийто 45-ти рожден ден вдигаме тост!

(Jude Law by Jonathan Worth, 2012)

Мисля, че към 43-тата си година преживях криза на всичко. Но днес се намирам в онова приятно състояние, към което всеки се стреми. Живея в доволство и комфорт, дори се научих да спя безметежно.

Остаряването изобщо не ме плаши, най-вече заради новите възможности в кариерата. В „Ана Каренина”, вместо героят-любовник Вронски, аз играх рогоносеца Алексей Каренин. И се радвам, че напуснах обичайното си амплоа.  За мен процесът на порастване бе свързан с насилствено сдобиване с горчив опит и житейска мъдрост. Това беше много дълъг и публичен процес. Но цялото това ровене в мръсно бельо, се превърна в своеобразно освобождение. Публичното обсъждане те принуждава или да се завреш в ъгъла и да вирееш под ярема на общественото мнение или да го приемеш с думите: „Да, случва се, и какво?”. Годините ми позволиха да погледна на света под друг ъгъл. Моля ви, не ми казвайте, че на тоя свят няма хора, които да не съжаляват за направеното и казаното, които не са вършили или говорили глупави неща. Такъв е животът, наистина, и това е една от най-забележителните му страни. Но, поглеждайки към всичко преживяно, казвам на себе си, че никога повече няма да го повторя.

За умението си да общувам с противоположния пол съм задължен на своята майка. Тя беше забележителна и много силна жена, която оказа огромно влияние върху живота ми като цяло. Именно мама ме научи, че е нужно да бъда мил, приятен, вежлив и дружелюбен по отношение на дамите. Принудата и агресията към жените е нещо непознато за мен – такава постъпка би ме направила подлец, а аз съвсем не считам себе си за такъв. В определена възраст разбираш, което работи в отношенията с жените, и кое – не. Но това да бъда добро момче, също не ми е помогнало много. Момичетата, колкото и да е банално, обичат лошите момчета, така че възпитанието не ми е било толкова от полза.

У жените ценя чувството за хумор, ума (знам, че това ще прозвучи ужасно шовинистично), обожавам жени, които умеят и обичат да готвят. Моята майка беше възхитителна майсторка в кухнята, аз самият обичам да стоя край печката, така че за мен това е важно – момичето да може да ме зарадва с нещо вкусно.

За новата си любима, психоложката Филипа Коен

Много съм щастлив с нея. Тя е моя и ничия друга. Мисля си, че голяма част от нашето щастие се състоя благодарение на нейното уважение към личния живот. Тя не е публична личност, предпочита да не подлага отношенията ни на обществен съд. Ще ви споделя едно – не бих могъл да бъда по-щастлив, отколкото съм сега. Филипа вече се запозна с децата ми и всички те я заобичаха.

Бащинството

Обожавам бащинството! От една страна, това е емоционално скъпа роля, но от друга - по-добра от нея няма да намерите. Днес децата ми постепенно се превръщат в добри мои приятели, спътници в живота и дори мъдри съветници. Най-големият ми син, Рафи вече е на 21 години, дъщеря ми Айрис на 17, тя е успешен модел. Синът ми Руди е на 15, а най-малките ми дъщери са на 8 и 2.

Най-добрият съвет

Негов автор е баща ми. Той казваше: „Ако закъсняваш, научи се да се наслаждаваш на закъснението”. Мисля, че го разбрах правилно. Сгрешили сте? Приемете грешката си, не се изнервяйте, не се тормозете. Когато нищо не може да се поправи, най-добрият начин е - успокойте се и живейте.  

По материал на: womanhit.ru
Снимки: theplace2.ru, Wallpapers Craft