Lamborghini Veneno Roadster

Компанията за производство на спортни автомобили край Модена показа, че е в състояние да създаде най-скъпата кола серийно производство в света за 2014, според престижната класация на списание Forbs. Екслузивният модел ще бъде произведен в крайно ограничената бройка от 9 автомобила всеки от тях с фиксирана цена от 3,3 милиона евро.

Veneno Roadster ще заложи на 12-цилиндров двигател с обем 6.5 литра и мощност 750 к.с. Супер колата работи в комбинация със 7-степенна ISR скоростна кутия. Автомобилът ускорява от 1 до 100 км/ч за 2.8 секунди. Максималната скорост, която вдига е 355 км/ч. Динамичните характеристики на модела не се разкриват от производителя за масовата публика. С информация и подробни технически данни най вероятно ще могат да разполагат само бъдещите собственици.

122.12.22.43455.1

През миналата година прототип на моделът беше представен на автосалона в Женева и още преди да е започнало производството, три от супер колите бяха незабавно продадени.

Собствениците на версията купе Veneno са дилърът на Lamborghini в Роуд Айлънд, Антуан Доминикс и президентът на инвестиционен фонд във Флорида, Крис Сингх. Името на третия притежател на модела се пази в тайна. От компанията са направили жест, с който да погалят самочувствието на притежателите на супер скъпото бижу, като на всяка произведена бройка името на притежателя ще бъде гравирано върху 24 каратова златна плочка дискретно вградена в купето на автомобила.

6789Lamborghini-Veneno-Roadster-7