Навлизането на новите технологии на пазара на телевизори и монитори, както и предлагането на огромния брой марки доведе до драстичното понижаване на цените им. Всички си спомняме, когато се появиха първите плазмени телевизори преди 15 години, как цените им бяха астрономически високи, а и много малко марки ги предлагаха. Към днешна дата това вече е история. Стремежът на компаниите е да предлагат все по-достъпни ценово и все по "умни" екрани. Но въпреки всичко има една малка и ексклузивна ниша от свръх богати хора, за които някои от водещите производители произвеждат единични бройки на умопомрачителни цени.
Нека разгледаме петте най-скъпи телевизори в света.

На пето място - BeoVision 4 – 103 с цена от $140 000...

5
Ако сте на мнение, че размерът има значение, то този телевизор е за вас. Със своите 103 инча диагонал на плазмения екран и 100 Hz честота на излъчване Bang & Olufsen за пореден път показват, че с основание са един от лидерите в производството на луксозни и високо технологични стоки. BeoVision 4 е снабден с всички най-нови технологии за картина и звук. Помислено е и за движението на екрана, 180 градуса в посока желанието на собственика, което се осъществява посредством електромотор и се управлява от дистанционното.
Все пак, за тази цена ще е обидно да ставаш от дивана...

На четвърто място - Sharp LB-1085 LCD TV, с цена от $160 000...

4

Този 108-инчов LCD телевизор от Sharp бе представен преди 5 години, но и до ден днешен цената му остава непроменена. Яркостта на екрана е 400 cd/m2, а времето за реакция е 6 милисекунди и дава качество 1080p на картината. Не е нещо, което не сме виждали и при по ниските класове телевизори, но при диагонал на екрана от почти 3 метра, явно цената си е заслужена.

На трето място - Panasonic 152 inch Plasma TV, с цена от $500 000...

3
Навлизайки във финалната тройка пропорционално на цената расте и размера. Този 152 инчов плазмен телевизор от Panasonic дава зашеметяваща резолюция от 4096 от 2160 пиксела. Теглото му е с невероятните 480 кг. и предлага разделено 3D изображение в HD качество. Технологията на излъчване на изображението е същата, която се използва в киното. Макар, че при тази цена спокойно можеш да си купиш малък киносалон.

 

На второ място - Stuart Hughes, PrestigeHD Supreme Edition, с цена от $ 1 500 000...

2  2.1

Няма грешка, цената е действително такава - 1,5 милиона долара! PrestigeHD Supreme Edition е телевизор , които е направен наистина за супер богатите. Тука естествено цената не е заради технологията в него. Този 55 инчов телевизор е създаден от 19 килограма, жълто, 22 каратово злато, също така той има 48 отлични диаманти нарязани в кръгла форма и с тегло 0,75 карата на парче, а ако това ви се струва малко, за да подсилят ексклузивността му /е, за да оправдаят и цената/ рамката му е осеяна с топаз и Aventurine скъпоценни камъни.

На първо място - Stuart Hughes' PrestigeHD Supreme Rose Edition, с цена от $2.26 милиона...

1

За тези, които искат по-скъп телевизор у дома си от TV PrestigeHD Supreme Edition, този 55 инчов PrestigeHD Supreme Rose Edition е единственият вариант. Теглото му е едва 35 килограма, но 28 от тях са от 18 каратово розово злато, освен това, този изключително скъп телевизор е обсипан от 72 броя еднокаратови, ръчно обработени диаманта. Ето как свръх богатите се отделят от просто заможните.