Най-луксозният джип в света ~ Bentley Bentayga

Bentley Bentayga 1

Bentley Bentayga е голямото откритие на автоизложението във Франфуркт тази година. Представен от скандално известния напоследък Wolkswagen Group като най-скъпия и луксозен SUV (sport utility vehicle) в света, този джип има достатъчно британски аристократизъм да оправдае това твърдение.

Bentley Bentayga 2Bentley Bentayga 3Bentley Bentayga 4

Изискан Лукс
Bentley Bentayga опровергава всички предубеждения за джиповете смятани доскоро за грубовати и предназначени предимно за off-road шофиране автомобили. Всъщност колата показва изискан външен вид и ненадминат комфорт, оставайки верен на характерните за марката черти, а именно дискретен и лукс от най-високо ниво.
В действителност, Bentley Bentayga е оборудван с 6.1 W12 битурбо двигател с 608 и рН, които му позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за само 4.1 секунди и достигане на изключителната максимална скорост от 300 км/ч. Снабден със 7-степенна автоматична скоростна кутия и технология инфотейнмънт, която свързва пътниците и гарантира сигурността на водача, този SUV прилича и на една изключителна спортна кола.
Bentayga е 5141 милиметра дълга, 1742 висока и 2223 широка; по-голяма е значително от Q7 или Cayenne , но е по-къса и по-ниска от дългата база на Range Rover, считан до момента за критерий за луксозен джип , нещо което Bentayga ще се опита да промени.

Bentley Bentayga 5Bentley Bentayga 6Bentley Bentayga 8Bentley Bentayga 9Bentley Bentayga 10Bentley Bentayga 11Bentley Bentayga 12Bentley Bentayga 13Bentley Bentayga 14

Посланик на качеството сред престижните коли
Кой може най-добре да говори за Bentley, ако не един от най-известните френски актьори в света, самият той притежател на 5 автомобила от марката. Става въпрос за Жан Рено, който в рекламния клип представя изключителния SUV и показва неговите качества през призмата на собственик и ценител.
И не на последно място, приличайки малко като допълнителна реклама, но безспорен факт е, че един от първите поръчани автомобили е на Нейно Величество кралица Елизабет II!

Базовата цена, на която ще се продава Bentley Bentayga започва от 210 000 EUR.

Снимки ~ www.slashgear.com 

22589 Преглеждания