devon star wars watch 1

Два месеца преди дългоочакваната премиера на продължението на сагата Междузвездни войни: Епизод VII, известният производител на часовници Devon, представи своя уникален колекционерски шедьовър Devon Star Wars.
Отнемайки му почти две години да разработи и завърши този сложен механизъм, Devon успя да се справи по един брилянтен и неповторим начин, и да ни поднесе в навечерието на премиерата този уникат вдъхновен директно от едноименната лента.

Сложен и революционен часовник
Невероятно но факт, Devon е работил в тясно сътрудничество с Американската Космическа индустрия (US Aerospace Industry ), за да създаде този "междузвезден" часовник, което го прави още по изключителен и индивидуален.

Със система от преплетени часови зони и хибридно електрическо-механична енергия той символизира самата същност на Междузвездни Войни . Точно този дух е търсил Devon, представяйки своето произведение, както на колекционерите и ценителите на часовници, така и на любителите на Тъмната страна на Силата.

По същия начин, както филмите от Междузвездни войни са пълни със смайващи специални ефекти и високи технологии, така и часовника на Devon изглежда сякаш се е появил от друга галактика .
Часовникът ловко съчетава комбинацията от високо технологични оптични влакна в комбинация с микростъпкови двигатели, всичко това опаковано в каса с DLC (Diamond – like Carbon) покритие, което го прави изключително здрав, едновременно с това и много ефектен. Съставен от 350 отделни елементи и 313 микро електрически контакта този часовник представлява едно истинско произведение на изкуството

Почит към Дарт Вейдър
Devon не може просто да създаде този часовник без да почете един от най-силните герой в сагата, а именно Дарт Ведър, като включва елементи в изработката директно вдъхновени от кораба му TIE Fighter. Също така, специално направената кожена каишка изработена да наподобява ръкавиците на Лорд Вейдър допълваща аналогията.

И така, както крилата на TIE Fighter се превърнаха в неразделна част от касата на звездния Devon, по същия начин винтовете захващащи елементите от часовника имитират турбините на галактическия кораб. Коронката за сверяване на часа е с логото на Империята, а страничните дискове представляват част от шлема на Дарт Ведър.

Часовникът Devon Star Wars ще бъде произведен в лимитираните 500 бройки, а кутията му отново ще бъде директно вдъхновена от Кораба на Дарт Ведър. Към всеки часовник ще има и подарък, индивидуални ръкавели в стил Тъмната Страна на Силата.
Цената, на която ще излезе този шедьовър е 28 500$ и се очаква да е на пазара в края на октомври 2015 година, броени дни преди премиерата на Междузвездни войни: Епизод VII.
И така Джедаии нека Силата бъде с вас.

devon star wars watch 2devon star wars watch 3devon star wars watch 4devon star wars watch 5devon star wars watch 6devon star wars watch 7devon star wars watch 8devon star wars watch 9devon star wars watch 10

Снимки ~ watchgauge.com, justluxe.com