Hublot отдава почит към живота и философията на Нелсън Мандела

Hublot представи Classic Fusion House of Mandela, часовник, който отдава почит на носителя на Нобелова награда за мир, Нелсън Мандела. Шедьовър със зашеметяващи детайли, създаден за ценители.

Почит към Нелсън Мандела

Нелсън Ролихлахла Мандела ще остане в сърцата на милиони южноафриканци с името Мадиба, дадено му в неговия клан в знак на уважение и обич. Той е един от най-почитаните държавници в света, водил продължителната борба за отмяна на режима на апартейда в Южна Африка и за замяната му с демокрация на многото раси. След почти три десетилетия, прекарани в затвора, през първата половина на 90-те години той става първият чернокож президент на Южна Африка и играе водеща роля в постигането на мирно разрешение и на други конфликти в страната и извън нея. Мандела участва в мирните преговори в Конго, Бурунди и други държави в конфликт в Африка и по света. Усилията му са отличени с Нобеловата награда за мир за 1993 г.

Като почит към посланика на мира, Hublot в сътрудничество с „Домът на Мандела“, фоднация създадена от семейството му, която допринася за много благотворителни организации и развива образованието в Южна Америка, осъществяват проекта - часовникът House Of Mandela.

Произведени са само 95 копия, като създателите се позовават на възрастта, на която Мандела е почина през 2013 година. Този часовник, пълен със символи, подчертава ценностите и убежденията на мъжа.

Символи

Часовникът House of Mandela бе създаден в две визии: мъжка версия с 45 мм диаметър и женска версия с 42 мм диаметър с 35 диаманта на панела.
Много символи са гравирани, за да напомнят за кариерата на Мандела и за неговите идеали, като например тотема на семейството на Мандела на циферблата. Този тотем представлява пчела, чийто крила са във формата на клон, символизиращи родословното дърво на Мандела. Това не е просто насекомо, защото пчелата е превод на африканското име на Мандела, Ролихлахла (Rolihlahla), което означава „този, който е достатъчно смел, за да оспори статуквото.“ То също така е символ на смелост, споделяне и състрадание, най-великите качества на Мандела.

На гърба на часовника е поставена ръка върху Африка и лайтмотивът на Нелсън Мандела – „Това е в нашите ръце.“ като подпис, който носи лична връзка и характеристика на изключителния човек.

Часовникът е на цена от 30 900 долара и част от приходите ще бъдат дарени на едноименната фондация.

Снимки ~ hublot.com

5616 Преглеждания