На обща стойност от приблизително 500 милиона долара, Boeing 747-8 VIP на Greenpoint Technologies е уникален и ексклузивен самолет по подобие на желанията и нуждите на неговия собственик.

За повечето хора, частните самолети, като например струващия 65 милиона долара Gulfstream G650 или серията Bombardier Global са олицетворение на лукса що се отнася до пътуване със самолет, но има и такива, които предлагат повече от това. Конвертирани самолети в частни въздухоплавателни дворци. За да отговори на това търсене, Airbus и Boeing започнаха продажбата на "ВИП" версии на техните самолети под марките Airbus Corporate Jet и Boeing Business Jet. Докато повечето от тези самолети са базирани на по-малката Airbus A320 серия или модел Boeing 737, една скорошна VIP версия доведе лукса до ново ниво.

Greenpoint Technologies, изпълнителен център за бизнес самолетите на Боинг (Boeing Business Jest - BBJ), представи за първи път в индустрията 747-8 VIP, самолет с интериор за конфиденциални клиенти.
Самолетът 747-8, който обикновено може да превозва до 450 души като пътнически самолет, в своята ВИП модификация предлага интериор и функции, които биха могли да направят всеки друг частен самолет да изглежда посредствен.

Самолетът Boeing 747-8 е вторият по големина пътнически самолет в света след Airbus A380 въпреки, че 747-8 е по-дълъг. В този ред на мисли 747-8 VIP предлага 444.63 кв. м. площ вътрешно пространство с 747-8 Aeroloft версия, предлагаща допълнителни 36.51 кв. м.
Boeing 747-8 VIP е първото по рода си въздухоплавателното средство, което е подложено на такова персонализиране. Той разполага с голям хол, трапезария за 14 гости и два просторни къта с мека мебел, ниски маси, както и големи телевизори. Допълнителните удобства включват 4 местен аснсьор, частен офис, каюти за гости със собствени бани и просторен главен апартамент с панорамна гледка, самостоятелна всекидневна и завидна по големина баня. 

След като този „дворец в небето“ е факт в самолетната индустрия, то мнозина ще си зададат въпроса: Възможно ли е вече летенето в първа класа да се нарече луксозно?

Снимки ~ © Greenpoint Technologies