Новият 100 футов WALLY дизайн разширява границите в клас суперяхти

Италианският производител на бутикови яхти ни изненада с поредното си бижу във високият клас на ветроходите, прибавяйки в своята флотилия 100 футовата WALLYCENTO#3.

01

Основана през не толкова далечната 1994 година от заможния предприемач Luca Bassani, Wally се насочва първоначално в производството на ветрохдни яхти и едва наскоро започва да прави опити в сегмента на моторните лодки. Създавайки компанията Luca Bassani се опитва да постигне един абсолютно различен дизайн с изчистени линии в минималистичен стил.
Това негово виждане, съчетано с големият размер на яхтите, които прави го изстрелва директно в пряка конкуренция с най-големите гиганти в този бранш, корабостроителници с повече от 100 годишна история.
Времето ще покаже кой ще победи в надпреварата, но е факт, че Wally създава напълно различни лодки, които се отличават от километри и привличат всички туристи с фотоапарати по марините на световно известните курорти.

Последното им попълнение е моделът WALLYCENTO#3, a името не е случайно, то означава "сто" и идва от 100 футовата дължина на яхтата. От компанията казват, че този размер е оптималният за комбиниране на абсолютен комфорт, отлична динамика и състезателна маневреност.
"Комфортното плаване със състезателно темпо е мечтата на всеки запален яхстмен", казва още Luca Bassani. А като потвърждение на думите му, стои фактът, че той лично е проектирал дизайнът на екстериора и интериора на WallyCento#3. В сравнение с последната лодка от 100 футовото трио на компанията Magic Carpet 3 /включващо преди нея модел Hamilton/, се забелязват напълно различни линии на корпуса, а управлението е поверено само на един щурвал за разлика от двата руля при "магическото килимче". Повърхностна на палубата остава изключително изчистена и елегантна, като цялата й площ е покрита с тиково дърво. Умело са прикрити въжетата и макарите, както и допълнителните части от такелажа, които обикновено са характерни и необходими за ветроходите, но толкова дразнещи за обикновените пасажери. Новата лодка е с трето поколение подрулващ модул в носа, което допълнително увеличава маневреността на корпуса. Конструирането на WALLYCENTO#3 вече тече в Green Marina, в Обединеното кралство, като очакванията са да бъде пусната на вода през февруари 2015.

12345

Данните, които компанията дава са сравнително оскъдни що се касае за интериора, но предполагам, че няма да ни разочарова откъм лукс и комфорт. Към момента е известно само, че дължината на яхтата е 100 фута или 30,48 метра с газене от 6, 20 метра и водоизместимост от 49,95 бруто тона. Площта на платната и е 640 кв. метра и максималната скорост, която може да постигне е около 11 възела с двигател, едно сериозно постижение като се вземе в предвид гигантския размерна яхтата. Данни за скоростта и на платна все още не са обявени, но имайки в предвид състезателната й насоченост очакванията са големи.

Максималният брой гости е 6 души разположени в три апартамента, като единият от тях е предвиден за собственика и е значително по просторен. Управлението е поверено на 4 души екипаж настанени в две отделни каюти намиращи се откъм десния борд, близо до машинното отделение, така че да нямат единен достъп до вътрешността на яхтата със собствениците и техните гости.
Помислено е за всичко, което може да подсигури най-висок комфорт на лодката. Остава да видим каква ще бъде и цената, на която това бижу може да бъде придобито, но имайки в предвид стойността на сегашният 100 футов гигант от около 12 милиона евро, едва ли WALLYCENTO#3, би могла да бъде видяна в Марина Диневи в началото на сезона през 2015 година.

Модел Hamilton:

hamilton-1hamilton-2

 Модел Magic carpet 3:

mc-1mc-2mc-3mc-4

Попътен вятър WALLYCENTO...

8273 Преглеждания