Само с един поглед към този проект на супер яхта на младият турски архитект Timur Bozca в съзнанието ни веднага изплува образът на Джеимс Бонд гордо застанал до някое от красивите си момичета по бански преследвайки злодеите.

1
Тази 70 метрова мечта от бъдещето е не само изключително красива а и много динамична. Със своите четири двигателя достига впечатляващата мощност от 23 000 к.с., а капацитета на горивния резервоар е 183 000 литра. Това й позволява да развива круизна скорост от 20 възела, а при необходимост може да постигне 28 възела максимална скорост. Водният й резервоар е 38 000 литра. Изградена почти изцяло от подсилена алуминиева сплав, яхтата е проектирана да изглежда като стрела.

2311
Black Swan е предвидена за 12 гости, които ще са поверени на грижите на 18 души екипаж. Каютата на собствениците заедно с шестте кабини за гости са декорирани изцяло в тъмни тонове, като стените кореспондират на екстериора и са изцяло в черно, което придава допълнително футуристичен вид, но с множеството огромни панорамни прозорци по корпуса в никакъв случай вътрешността не остава тъмна, а даже напротив. Bozca е помисли и за хеликоптерна площадка, плувен басейн, както и за множество малки слънчеви палуби пръснати из яхтата, където гостите да могат да се наслаждават на съвършенството. И въпреки, че тази яхта е само проект, ако някой се съгласи да се раздели с около 100 милиона долара Black Swan ще се превърне в реалност.

4.045

6  7

8  9

1012