Още в древни времена мъжкият индивид се е стремил да доминира над останалите мъже в племето, което обитава, това е заложено дълбоко в неговото ДНК. Било е повод за дуели и войни през вековете, а стремежът за надмощие съществува и до днес. Господстващото положение, както тогава, така и в днешни дни е осигурявало на най-силният мъжкар редица привилегии и уважение от останалите. В далечното минало това се постигало единствено с груба физическа сила съчетана с умението на добър ловец.

С развитието на цивилизацията нещата не са се променили драстично, единствената разлика е, че сега не се измерва физическата сила и ловни умения, а големината на банковата сметка или размера на касетата в трезора. Разбира се, тъй като няма как мъжът да размахва извлечение от баланса по сметката си или подрънквайки с ключовете от сейфа, единственият начинът да покаже, че е повече от останалите са скъпите играчки, с които може да се сдобие. Колкото по-скъпи са те, толкова по-доминиращ е той сред останалите и толкова повече внимание от срещуположния пол и уважение сред себеподобните ще предизвика.

Тази надпревара, която тласка индустрията на производители на луксозни стоки напред, придобива все по-извратени и неразбрани от простосмъртните висини. Ето някои предложения, които сa начин на живот за богаташите и повод за завист сред останалите.

1. Най скъпата кола в света Lamborghini Veneno, произведена по случай 50 годишнината на италианският концерн. Със своите 750 конски сили генерирани от W12 агрегат и постигайки впечатляващите 2,8 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч., този автомобил едва ли предизвиква техническо възхищение от своите купувачи.

1.1

1

Цената от около 4 милиона долара и ограничените 9 броя които ще се произведат са това, което събужда апетита на алфа мъжкарят да докаже, че е на върха на хранителната пирамида и заслужено иска да повози най-хубавата женска в племето.

2. Най скъпото легло в света e дело на холандския дизайнер Janjaap Ruijssenaars. Tова легло предизвиква усещане за свободно реене във въздуха. Използвайки магнити с обратни полюси монтирани на пода и в самото легло позволяват на тежащата 680 кг платформа да се носи свободно във въздуха. Тънките като косъм стоманени кабели са с единствената цел да го държат в областта на силата на магнитното поле.

При цена от 1,600 000 долара със сигурност би поставил новобогаташът на почит сред себеподобните а и освен това е едно добро завършване на уморителният ден.

3. Тибетския мастиф е най-скъпото куче в света и е една от най-големите и впечатляващи породи.

Изключително рядката порода е включена в червената книга за защитени видове, което прави притежанието на такъв домашен любимец привилегия дори и за най-богатите. Липсата на всякаква телесна миризма на гиганта е допълнителна екстра към покупката. Дали това оправдава цената от около 580 000 долара е трудно да се каже, но със сигурност е изявен индивидуализъм сред имащите.

4. Най-скъпият мобилен телефон в света. През Април 2013 британския дизайнер Stuart Hughes модифицира iphone 5 по поръчка на бизнесмен от Хонг Конг. Използвайки 26 каратов изключително рядък черен диамант за основен бутон в предната част на телефона основния корпус е направен от чисто злато и логото на Епъл се състои от 43 безупречни диаманти от изключително качество. Достигайки цена от 15,3 милиона долара, това бижу наречено iPhone 5 Black Diamond оставя далеч назад втория по стойност смартфон в света iPhone 4 Diamond Rose Edition изработен от същият дизайнер оценен на скромните 8 милиона долара.

Какво ли ще прави притежателят му като излезне iPhone 6?...

5. Най скъпите пури в света. Gurkha Black Dragon е мечта за всеки любител на висококачественият тютюн. Цената от 115 000 долара за кутия от 100 пури е доста скъпичко удоволствие дори и за най богатите, но какво са парите когато ги имаш в изобилие, а желанието да си повече от останалите е неустоимо.

Да изпушиш 1150 долара за 30 минути подпрян на бара е нещо, което би отличило обикновения богаташ от мултимилионера.

6. Най скъпото шампанско в света. Shipwrecked 1907 Heidseick Открити са само 200 бутилки от тази пенлива напитка през 1997 година и според легендата са извадени от дъното на Атлантическият океана от потънал кораб потопен през 19 век по време на пиратско нападение над френска фрегата.

Цената на бутилка започва от 275 000 долара и много рядко се продават на затворени търгове за избрани ценители.