Aston Martin се отдаде на ново предизвикателство: да завладее морския пазар с първата си яхта. 11-метровата уникална моторница, достоен представител на елегантността, с която Aston Martin се слави, вече присъства в колекцията на британската марка автомобили.


AM37 for Forbes (photo credit: Juyoung Seo)

МИСИЯТА  ВЪЗМОЖНА

За дизайна на Aston Martin AM37, най-добрите дизайнери на марката се фокусират върху този идеен проект, целящ да съчетае най-иновативните технологии, с уникални за персонализиране елементи. Експертите, които са работили по моделите на изисканите автомобили като One-77, Aston Martin Vulcan или последния DB11, си взаимодействат с военноморските архитекти от Mulder Design.

Целта е да се транскрибира ДНК-то на суперавтомобилите Aston Martin в плавателни съдове, като се запази мощта, красотата и душата на марката. Също така е отделено специално внимание на дизайна и пропорциите на Aston Martin AM37, за да остане вечна и красива, също като суперавтомобилите.

Aston Martin AM37 е комфортна яхта, с която можете да плавате през деня, но можете да използвате и през нощта, защото масата се превръща в удобно легло. Други съоръжения в кабината са климатик, хладилник, микровълнова печка, кафе-машина и дори тоалетни. Комфортът на пътниците е гарантиран и от осемте задни седалки, направени от кожа.

ИНОВАЦИЯ И ЕЛЕГАНТНОСТ

При проектирането на външните елементи Aston Martin AM37 проявява забележителни иновации и стилен дизайн. Нейният семпъл и изчистен стил показва едно невероятно внимание към детайла: предното стъкло едва доловимо обгръща предната палуба и системният кран може напълно да покрие пилотската кабина с един единствен бутон. И накрая, три панела от въглеродни влакна просто се плъзгат под задната палуба, като откриват в кабината платформа за гмуркане, което осигурява лесен достъп до водата.

Точно както и на суперавтомобилите, таблото на Aston Martin AM37 е изработено от висококачествена кожа, а воланът, педалът на газта, дръжките и джойстика на свой ред са изработени от полиран метал. Накрая, навигационната система, мониторът и интегрираната система за забавления предлагат много възможности за мултимедиен достъп за морски пътешествия.

Тази яхта ще се предлага в две версии – AM37 и AM37S . Максималната скорост на Aston Martin AM37 е около 45 възела, а за AM37S – 50. Базовите модели и на двете яхти са с дизелови двигатели Mercury 375 к.с. или по желание на клиента – с 430 к.с..

Два суперавтомобила, готови да отплават към най-красивите морета на света!

Източник: themilliardaire.com
Снимки: Quintessence Yachts / Aston Martin