Mercedes представя Mercedes G650 Landaulet, лоялен приемник на името на Maybach, продължавайки да бъде синоним на лукс, традиция и високотехнологично оборудване. Това ново превозно средство, ще направи своя голям дебют на автосалона в Женева този месец.

4х4, кабриолет или частен самолет?

Благодарение на своите луксозни удобства, ненадминат комфорт и несравнимо качество, водачът и пътниците на новия Mercedes G650 Landaulet няма да могат разберат дали се возят в 4×4 високопроходим автомобил, в кабриолет или в луксозен седан.

Акцентът е фокусиран върху комфорта на пътниците и удобства, достойни за най-големите частни самолети!

В сравнение с конвенционалния G-Class, специалният модел предлага повече пространство за пътниците отзад, благодарение на доста по-дългата колесна база, увеличена с цели 58 см. Така, стандартната "пейка" на G-класата е заменена с две индивидуални кресла с масаж и множество други подобрения, заемки от S-Class. С натискането на бутон, пасажерите на LANDAULET G650 могат да се насладят на кабриолетно пътуване, благодарение на електрическия сгъващ се покрив.

Ако возещите се отзад желаят уединение, могат да го получат зад стъклото, отделящо шофьорската от пасажерската част. Могат и да се насладят на собствена централна конола с охлаждащи и загряващи отделения за чаши, сгъваеми индивидуални масички и информационно-развлекателна система с 10-инчов дисплей.

УНИКАЛЕН СТИЛ

MERCEDES MAYBACH LANDAULET G 650 се задвижва от V12 битурбо бензинов двигател с 630 конски сили и цели 1000 нютонметра, предавайки внушителната тяга към 22-инчови колела с гуми 325/55 R22. Комбинираният разход на е цели 17 л. / 100 км.

Производството ще се осъществява в завода на Magna Steyr в Грац, Австрия, като ще бъде лимитирано до едва 99 бройки. Първите доставки за клиенти ще са през есента, а вероятната цена ще е между 400 000 и 500 000 евро.

Източник: themilliardaire.com
Снимки: mercedes-benz.com