Любовта тупти в сърцето на февруари, изпълнен с красиви емоции, празници и подаръци. Всеки подарък носи свое послание, всяко желание търси своето сбъдновение, всяка жена очаква изненада не по-голяма от сърцето на любимия и не по-малка от цялата Вселена. Едно ухание, наситено с копнеж, мечти и страст, следва нежните й извивки и прелъстява с лекотата на ефира.

„Парфюмът разкрива за жената повече, отколкото нейният почерк”
♥ Кристиан ДИОР

Историята на парфюма е стара колкото света. От благоуханните треви и смоли, които древните египтяни изгаряли, за да измолят благоразположението на боговете до наши дни, когато сътворяването на ароматната омая е истинско изкуство. Клод Дебюси вярвал, че изкуството е най-голямата заблуда, единствената, която създава истински емоции, а когато й се отдадем, заблудата се превръща във вълшебство. Вълшебно е и уханието на едно необикновено произведение на изкуството – парфюмът UNIVERSE by Metanoa de la Rose (Лимитирана серия). След като ви разкри какъв е ароматът на Черната роза, Метаноа реши да ви разкаже и историята на цялата Вселена, изпълнена с уханието на любовта.

„Ти си цялата Вселена и не ти живееш в света, а светът живее в теб.” 
♥ Анджело КАРОЛИ

Един от най-талантливите създатели на аромати, Анджело Кароли, разработи за Метаноа лимитирана серия парфюми с аромата на Вселената, а всяка уникална сфера е сътворена с магичната техника на духаното стъкло от майсторката Анастасия Андреева. Двамата създават приказната Вселена на UNIVERSE by Metanoa de la Rose, парфюмът, композиран с нотите на живота. Експлозия от сини мечтания, емоции и прашинки, окъпани в слънчеви лъчи, танцуват своя чуден танц и канят въображението да открие своята Вселена във всяко стъклено кълбо. Малката Синя точица, нашият дом, се преражда като Феникс от пепелта, за да блесне с цялото си великолепие и красота. Изкуството събира букет от звезди, ухания и музиката на душата, за да ни подари едно малко чудо, изящно сътворено.

„Музиката на душата може да бъде чута от Вселената”
 Лао ДЗЪ

Овалните мини светове на UNIVERSE by Metanoa de la Rose, родени от горещо стъкло са прорязани от плуващ в пространството акцент от мед, досущ като бляскав спътник-вестител. За създаването на всяка сфера е използвано „Dichroic glass’’ – стъкло, което разкрива многоцветната палитра на дъгата според светлината.

Анастасия Андреева е трето поколение артист, скулптор, който работи с горещо стъкло и единствената жена в България, която твори и преподава тази техника за обработка във Висши учебни заведения. Стъклото за нея е магичен материал, а изкуството - тайна на въображението, за което един живот не стига да бъде разгадана. Metanoa de la Rose се превръща във вдъхновение, което ражда изкуство на възторга. „В моето съзнание стъклото е като 12-те ноти, така прости по своето звучене самостоятелно, които в ръцете на твореца се превръщат в „Четири сезона” или „Лунната соната”. Имам стъкло, имам цветове – и създадох за вас цялата Вселена”, споделя Анастасия Андреева.

Едно Ухание - не по-голямо от сърцето на Човека и не по-малко от Вселената. И изкуство, което живее във Вечността. Подарете я.

Снимки: Metanoa de la Rose