„Позволи на жената да те покори. Защото това е единствената битка в живота ти, която се печели, само когато я загубиш.” 
Индийска мъдрост

Жената е главната героиня на месец март. Тя е обект на желанието, вечната загадка, обещанието за щастие. Може да разстели розови листенца по пътя към сладкия живот, а може и тръни да предложи. Кухнята на сърцето й ври и кипи от емоции, готови да предложат великолепно меню от горчиво-сладки страсти.

Казват, че мъжът обича с очите, а жената – с ушите. Казахте ли й днес, че я обичате? Да не забравите и утре… Защото тя със сигурност няма да забрави – нито горещата прегръдка, нито топлото ухание, нито милите думи, нито неочаквания подарък. Тя е трогната от малките жестове, които я обгръщат с нежност. Развълнувана е, когато се огледа в очите ви и съзре любовта. Жената чувства със сърцето си, затова бъдете щедри – подарете й емоции.

„За да й докаже, колко много я обича, той изкачи най-високия връх, преплува най-дълбокия океан, прекоси най-широката пустиня. Но тя го изостави – него все го нямаше у дома”
♥ Барбара ПИЙЗ

Жената няма нужда от грандиозни подвизи, тя се нуждае от споделеност и силно присъствие до себе си. Тя е огледало на мъжа, когото обича, а неговите чувства и емоции се вливат в сърцето й и туптят в ритъма на любовта. Тя е красивата Черна роза, която търси откровение, задавайки един-едничък въпрос: „Какво изпитваш?” – с надежда, че ще събере палитра от емоции, за да нарисува море от любов.

„Изненадата е най-прекрасният подарък, който животът може да ни подари.”
Борис ПАСТЕРНАК

Жената е подаръкът, който Бог е сътворил за мъжа. За да изпита духа му, за да открие нежността му, за да изпълни сърцето му с красивата музика на крехкото земно щастие. Тя е неговата богиня, майка и сестра, мила дъщеря, мъдростта на времето, вечната и святата. Тя е тази, която разтапя студенината на душата му и сгрява мрачните му мисли. Жената се грижи думите на любов са бъдат изречени и чути, а емоциите – да останат живи.

На мъжете им се дава един Ангел за Майка и още един – да ги изправи, да ги събере, да ги върне на Света. И това не е Голямата Любов, а ГОЛЯМАТА ЖЕНА. Голямата Жена не винаги е Голямата Любов, но тя е която спасява и закриля в най-черното на живота. За да сте с нея, иска се много кураж.

Мъже, и на двата Ангела отдайте почит с жест на благодарност. И го правете често – с повод и без повод. За тази благодарност нито разстоянието, нито гордостта, нито липсата на време, могат да са оправдание. Защото какво би бил един Мъж без своите два Ангела – Майката и Голямата Жена.

Да подариш Черна Роза на Жената, която има красив ум и летяща душа, е начин да покажеш колко специална и уникална е ТЯ за теб.

Нямаме цяла вечност, за да чакаме точния момент. Казахте ли „Искам те в моя живот” на близките си хора? Нека не бъдем пестеливи нито на подаряване, нито на даване. Емоцията ни позволява с всяка клетка да усетим красотата на живеенето. Давайте, защото Подаръкът е Метафизика и Алхимия на емоционалния ни живот.

Вижте повече на: metanoadelarose.com 

Снимки: metanoadelarose.com