Понякога сигурно ви се иска да съчетаете несъчетаемото – лятото и зимата, топлината и студа, физическата активност с пълния релакс. Всъщност, това е напълно постижимо, ако комбинирате зимната си ски почивка с гореща сауна и водни процедури. 

Това може да стане във вълшебното място Банско, което вече се е превърнало в символ на ски и спа. Снежните ски писти и луксозният спа хотел Лъки Банско ще сбъднат желанията ви.

(© Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

Снежни приключения в планината

Качествата на Банско като зимен курорт са безспорни – уникална природа и чист въздух, ски писти със зашеметяващи гледки и много добри места за настаняване. Снежните забавления са гарантирани от наличието на писти за начинаещи и напреднали. По тях обикновено може да се кара от декември до април при отлични условия. 

Начинаещите могат да се запишат за ски и сноуборд училища, като има възможност за включване в групово или индивидуално обучение. Оборудване за ски и сноуборд може да се наеме на място. Ако сте отседнали в Лъки Банско, хотелът осигурява редовни шатъли до ски центъра за наемане на ски, сноуборд, обувки, щеки и каски за възрастни и деца. Можете да вземете под наем дори ски дрехи – яке и панталони.

След зимните спортове ви очаква модерен спа център

Ако ви е останала енергия след екстремните спускания по ски пистите, можете да продължите с плуване в топлия басейн. А ако сте гости на Лъки Банско, ползването на отлично оборудвания спа център е безплатно. След снежните приключения можете да се сгреете в сауната или парната баня и да се отпуснете в джакузито. 

(Био басейн за възрастни, © Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

Всъщност, и басейните, и сауните в комплекса са няколко. Големият био басейн е с приятната температура 33 градуса и идеално пречистена вода по иновативна безхлорна технология. Има също детски басейн и малък басейн със соли от Мъртво море. Сауните са три – инфрачервена и две финландски, едната от които билкова.

За любителите на контрастите е възможността след сауната да се разхладите с шоково ведро или да попаднете в Ледената стая. В нея температурата спада до минус 18 градуса и дори има истински снежинки. Въпреки това, студът в Ледената стая не „хапе” така силно, защото е сух, а крайният ефект е много ободряващ. Тонизиращо въздействат също контрастният, приключенският и хидромасажният душ.

Приятни и полезни са процедурите в турската баня (хамам), където можете да опитате освежаващ Ориенталски пилинг Кесе или Пилинг на тяло с мед и кафе. Предлагат се още Ориенталски пилинг с пенен масаж, а истинско изкушение е масажът, наречен Ориенталска приказка.

Много здравословни са Детокс терапиите с водното легло AEMOTIO. Сред процедурите, извършвани на него, са различни видове обтриване на тялото: с микронизирани водорасли, с кал от мъртво море и ексфолиация с морски соли, обтриване с лечебна торфена кал. Пакетът Силгае пък се състои от лимфен дренаж и водно легло с микронизирани водорасли.

(Водно легло Аемотио СПА, © Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

(Комбинирана бана, © Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

Освен водно легло, в спа центъра има и много модерна терапевтична вана с 15 програми, която комбинира перлен, вихров и тангенторен масаж. 

Лечебното въздействие при традиционната арабска терапия расул пък се получава вследствие на нанесената върху тялото лечебна кал или глина. Това е изключително полезно при проблеми с опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. Прилага се също при гинекологични и кожни проблеми.

Между процедурите можете да се оставите на благотворното въздействие на халотерапията в Солната стая, изградена от хималайска сол. Престоят в нея помага за лечение и профилактика на респираторни, кожни и други заболявания.

(Релакс зона, © Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

(Релакс зона, © Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

Пълно блаженство можете да усетите, ако след това посетите студиото за масаж. И там изборът е голям: класически, дълбокотъканен или арома масаж. Атрактивно преживяване са също масажът с вулканични камъни и кралският масаж.

Не само тялото, а и краката се нуждаят от специални грижи. За тях е предназначен фиш масажът с Гара Руфа. Така се наричат топлолюбивите рибки, които помагат при кожни заболявания по краката. Гара Руфа премахват горния мъртъв слой и с помощта на специален ензим, който отделят, стимулират регенерацията на кожата. 

Снимки: Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс