Спа ваканцията е начин за пълноценна почивка, релаксираща и зареждаща с нови сили и хубави емоции. Водните процедури имат доказан ефект върху организма и неговото правилно функциониране.

Има най-малко пет причини, които могат да накарат всеки да поиска, да посети аква процедури и терапии:

1. Спа почивката се отразява възстановително върху организма;

2. Акварелаксът действа подмладяващо;

3. Водолечението отдавна е утвърден подход в медицината;

4. Един от най-достъпните начини за преодоляване на стреса и ежедневното напрежение;

5. След спа човек е по-работоспособен, спокоен и по-ведър за реалността.   

Освен всичко друго, спа ваканцията винаги е отличен вариант за семейната отпуска, за ваканцията с любим човек, с приятели или колеги.

(© Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

(© Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

България може да се похвали с прекрасни места за отдих, които по нищо не отстъпват на чуждите курорти. А и природните дадености превръщат страната ни в желана дестинация за много туристи от цял свят.

Банско се намира в Пирин планина и е лидер сред курортите у нас, като предлага прекрасни условия за ваканция през цялата година. Възрожденското градче отдавна не се свързва само със ски спортовете, а е предпочитано място за активно почиващите през четирите сезона на годината.

Спа перлата в Банско се намира в петзвездния апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс. Ултрамодерният комплекс може да задоволи исканията на най-взискателните туристи и да предложи екстри,  които всеки желае. Спа центърът на хотела разполага с достатъчно разнообразни водни пространства и голям избор от аква процедури.

На разположение на гостите на Лъки Банско са няколко биобасейна, които са разположени в откритата зона на комплекса, както и в закритите помещения. Единствено тук в комплекса водните зони се почистват по иновативен и природосъобразен начин, без да се използва хлор. Чистотата на водата се поддържа с помощта на електролиза с морска сол, с йонизация и чрез ултравиолетова светлина.

(© Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

Температурата на водата в басейните се поддържа 33 градуса, като съоръженията са обезопасени и имат подходящо зони за децата. Едни от най-посещаваните места в аква центъра са солният басейн и солната стая.

Уникално е изживяването във водната зона с прибавени соли от Мъртво море, която има доказано регенериращ ефект върху кожата, придавайки й свежест и еластичност. Не по-малко атрактивна е солната стая, която е облицована с хималайска сол. Помещението се препоръчва на хора с дихателни проблеми, но и за цялостно укрепване на организма.

Халотерапията е позната със своето антибактериално и противовъзпалително въздействие върху тялото. Установено е, че терапия с продължителност около 50 минути в стаята от солни тухли се равнява на четиричасова разходка в гората.

За положителните емоции допринасят и останалите водни процедури в Лъки Банско Спа & Релакс. Комплексът разполага с различни уреди и пространства за хидротерапия. Сауна, парна баня, водни масажи, хамам (турска баня), расул и кални процедури са сред наличните възможности за пълноценен релакс.   

Иновативно преживяване гарантира ледената стая с изключително силен енергизиращ ефект върху организма. Тя е място, с каквото разполагат единствено супер модерните спа комплекси, за да предоставят на гостите си 100% екстри за тонизиране.

(© Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

(© Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс)

Изненадите в Лъки Банско не спират дотук, защото комплексът е разположен сред удивителна природа, която предполага активности от всякакъв вид. Районът около петзвездния хотел е предпочитано място за практикуване на конна езда, планински туризъм, риболов, зимни спортове, за занимания с йога, детски лагери, тиймбилдинг и възстановителни практики.

Банско е харесвано място и заради множеството културни и исторически забележителности, които могат да се видят тук. Все повече туристи избират планинските  преходи до най-големите забележителности в Пирин като връх Вихрен, Байкушевата мура, Кончето. В хотела се организират  екскурзии, които са съобразени с подготвеността на гостите за по-леки или по-труднодостъпни пътешествия.

Отличната атмосфера, изисканият вкус и уют, както и професионализмът на персонала класират апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс на челна позиция сред местата за пълноценен отдих, което прави комплека още по-предпочитан за родни и чужди туристи.

Снимки: Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс