„Казват, че съм експерт по младите жени. Сигурно, защото ходя с такива повече от 40 години." ~ Джак Никълсън ("Невъзможно твой")

(Portrait of Jack Nicholson by Lorenzo Agius, 2007)

На холивудският плейбой Джак Никълсън имаме пълно доверие. Но далеч по-опитният от него легендарен телевизионен водещ Анди Руни, споделя осем обективни причини, мъжете да ценят жените над 40.

1. Една жена над 40, никога няма да ви разбуди посред нощ, за да пита „За какво мислиш?". Тя не се тревожи за вашите мисли.

2. Ако жената 40 + не иска да гледа с вас спорт по телевизията, тя няма да ви досажда с мрънкане, а ще се заеме с онова, което желае – обикновено много по-полезно и интересно.

3. Тези жени познават себе си достатъчно добре, уверени са в онова, което искат и знаят от кого ще го получат. Твърде малко от тях се интересуват от мнението на околните.

4. Дамите 40 + притежават чувство за собствено достойнство. Те рядко ще ви устроят истеричен скандал на обществено място. Разбира се, ако вие си го заслужавате, биха ви застреляли спокойно, стига да знаят, че това ще им се размине.

5. Тези жени имат интуицията на оракул. Няма да ви се налага нищо да признавате – те, така или иначе, вече знаят всичко.

6. Ярко червеното червило прекрасно подхожда на жените 40 +, което е трудно да се каже за Лолитките. Ако се научите да игнорирате няколкото деликатни бръчки, ще установите, че тези жени са доста по-съблазнителни от по-младите.

7. Дамата 40+ е напълно откровена и честна. Тя ще ви каже в прав текст, че сте говедо, ако наистина се държите като такова. На вас никога няма да ви се наложи да гадаете, какво мисли тя за вас.

8. Всичко казано за жените над 40 години е възхитително и вярно. За съжаление, това не се отнася за мъжете над 40. Често, на всяка умна, интелигентна и добре поддържана жена над 40, се пада по един плешив мъж със шкембе, облечен смехотворно, който държи да се върне в младостта, задявайки 20-годишна сервитьорка.

P.S. За всички мъже, които обичат да повтарят „Защо да купувам цялата крава, ако мога да получа млякото безплатно", имам изненада. В днешно време, 80% от жените нямат интерес към брака. Защо? Защото знаят, че няма смисъл да купуват цяла свиня, заради един кренвирш.

Снимки: KINO.de, The Red List