17 причини мъжете и жените да изберат самотата

Мислите си, че самотата е само кратка спирка по пътя в живота ви, но се оказва, че е целия път. Лоша "стока" ли сте, ако от дълго време сте сами? Чувствате се като консерва, чийто срок на годност си отива (а те са с дълъг срок). Тази монета има и друга страна. Мнозина, корабокруширали в семейния живот, разочаровани или напуснали по желание дългогодишна връзка, избират да останат необвързани – за дълго. И са доволни от този избор. Ето един експеримент – проста игра на въпроси и отговори с мъже и жени от социалните мрежи, които дават обективно обяснение, защо предпочитат своята самота.

1. Сама съм, защото не мога да се самозалъгвам с някой, който не е моята истинска половинка. Не съм открила мъж, която да грабне сърцето ми и да ме убеди, че е истинска личност – а не измислен герой.

2. Да бъда сама - това е избор и е така, защото нямам нужда от някой, който да потвърди, че съм изключителна, грижовна и красива жена.

3. Трудно ми е да си представя, че някъде има мъж, който е толкова невероятен и добър, че да го е грижа за мен и четирите ми деца. Той трябва да има голямо сърце. В момента се старая да се грижа за децата си по възможно най-добрия начин и работя много, за да мога да плащам всичките сметки. Нямам нищо против да се срещам с някой стойностен мъж, но просто нямам време и сили да го търся...

4. Имам нужда да работя върху себе си още много, преди да започна да търся партньор. Не мога да изисквам високи стандарти у някой друг, преди да ги видя у себе си.

5. Осъзнах, че се придържам към модела да обичам емоционално недостъпни мъже, затова сега съм в почивка.

6. Още не съм срещнал жена, която да ме накара да си мисля – "Ооо, да бъда с нея би било по-добре от това, да бъда сам!".

7. Защо съм сама? Защото усещам онзи страх – да допусна мъж близо до себе си и да гледам как дъщеричката ми се привързва към него – а в един друг момент, да видя как връзката ни се разпада и той си тръгва. Дъщеря ми няма нужда да изпитва отново болката от това, че някой ни изоставя. Сега накратко – сама съм, за да предпазя детето си.

8. Сам съм, защото имам всичко, от което се нуждая, за да бъда щастлив със себе си.

9. Честно ли? Просто съм много мързелива. Любовните отношения изискват усилия. Аз не се опитвам да звъня, да пиша съобщения или други такива неща. Общувала съм с момчета, но осъзнах че това изисква повече време, отколкото аз искам да отделя, затова престанах да откликвам .

10. Хората са прекрасни в "малки дози", не бих искал някой да се мотае около мен през цялото време.

11. Още не съм срещнала "правилният" мъж и не искам да играя играта "Имам мъж, но той не струва".

12. Никога не бих се съгласила да се омъжа, ако той не е най-добрият ми приятел – първо това. От друга страна – чувствам се добре сама със себе си.

13. Научих за себе си нещо, което не знаех преди - че съм твърде придирчива. През годините, доста работих върху себе си и мисля, че израснах много в емоционален и духовен план. Не планирам да остана сама завинаги, но и не бързам да променям нещо.

14. Аз контролирам собственият си живот и парите си. Да бъда сам означава, че на никого не дължа обяснение какво си купувам или как прекарвам времето си.

15. Мисля, че ако не мога да бъда щастлив сам, ще е невъзможно да бъда щастлив и когато имам връзка. А аз намирам за трудно да бъда щастлив сам...

16. Трудно е да попаднеш на мъж, който да се е поучил от връзките си. Още по-трудно е да намериш човек, който знае какво точно иска и който няма да избяга, когато животът му предложи няколко изпитания.

17. Твърде много разочарования съм имала в любовния си живот. Аз съм красива, умна и най-важното – щастлива да бъда сама.

Изображения: WordPress.com, Metro

10808 Преглеждания