Мики РУРК | Имах всичко и всичко пропилях

20

Преди повече от 10 години, когато продадох и изгубих всичко, което имах – и приятелите си, и моторите си – моята жена ми каза: "Ако остана с теб, отново ще започна с наркотиците. Ти ме убиваш със своето непостоянство!". Тя беше права. И си отиде. Плаках като дете, умолявах я да не си тръгва. Дори си отрязах кутрето, за да не си отиде. Обикалях из стаите, а кръвта шуртеше от мен като от заклано прасе. Но вижте сега – пришиха ми пръста обратно!

Загубих своя дом, жена си, доверието, обкръжението. Загубих си душата. И останах сам. Телефонът престана да звъни. Живеех с по 200 долара на седмица. За пръв път от много години, се налагаше сам да пазарувам в супермаркета.

Най-добре се чувствам сред хората от улицата. Ето, например, моя шофьор. Познавам го от 15 години. Преди да стане мой шофьор, той е ограбил банка. Затова е бил в затвора. Ето такива хора харесвам аз!

Много дълго време всичките ми пари отиваха за психотерапевт. Първите две години, ходех при него три пъти седмично. После два пъти, а сега – един. За 6 години съм пропуснал само две срещи с него.

24 25

Аз всъщност нямах детство. Отчасти заради това, че съм работил практически през целия си живот. Но и по други причини. Когато станах известен, се почувствах като балистична ракета. Не бях слизал от мотора си цели 10 години. За мен детството и забавлението продължаваше.

Относно жените - отдавна минах през периода, когато не исках да осъмвам с жена и бях готов да се гръмна затова, че съм останал с нея до сутринта. Такива неща не си ги позволявам вече. Моят дом сега – той просто е образцов манастир.

Критериите ми за женска красота са прости. Това е като при покупка на кон – не харесвам дебелите шии и късите крака.
Спортът винаги ми е доставял повече удоволствие, отколкото киното. Обожавам спорта. И бих искал да се пробвам в нещо по-различно сега, а не когато дойде време за старческия дом. Господи, когато си над 40, с какъв спорт можеш да се захванеш? Риболов, навярно?!

26 27

Промених се. Но вътре в мен има нещо, което никога няма да се промени. И ако дори за секунда отслабя хватката, адът в мен ще избухне.

Боксът много силно повлия на външния ми вид. Когато трябваше да ми коригират носа, докторите взеха хрущял от ухото ми, защото в моя нос просто нищо не беше останало.

Кинобизнесът – това е купчина конски фъшкии. Всичко е илюзия. Познавах отлични актьори, които никога нямаха работа. Познавах момчета, настоящи звезди, но те не можеха да изиграя добре дори говорещо лайно в детско представление. Затова нямам уважение към киноиндустрията. Уважавам единствено парите, които ми плащат.

34 29

Жената е много по-силна от мъжа. Когато жена ти каже: „Край, всичко свърши!", това наистина e краят. Мъжът винаги ще се търкаля в краката й, с надеждата да си я върне. Аз се търкалях. И някак си бях щастлив.

Хората много се страхуват от тишината. Страхуват се до смърт, защото не знаят какво означава тя. Аз обичам тишината. Тя е полезна.

37 36

Снимки: pinterest.com

102661 Преглеждания