Завършените хора търсят други завършени хора, за да влязат във взаимоотношения, основани на вярата, желанието и личния избор.

За трудният път към целостта на обичта, на добрите отношения между женското и мъжкото начало у всеки, за мира и хармонията помежду им, които ще донесат онова, което жадуваме – любов. Представяме ви фрагмент от книгата на Барбара Марчиняк "Вестителите на зората".

Противоречието, което се развива всъщност е между мъжкото и женското начало вътре във вас. Не сте проумели как да слеете вашата мъжка и женска част и още милиони като вас страдат от същото противоречие. Бъдете мили и благосклонни към себе си. Когато изградите сътрудничество между мъжката и женската половинка вътре в себе си, ще стигнете и до сътрудничество в работата си с останалите хора на планетата и до сътрудничество в работата със същностите, които идват от космоса - каквито сте всички вие.
Всички вие трябва да станете независими. Променяйки се, трябва да имате около себе си едно пространство, в което можете да действате, без да се чувствате задължени на някой друг. Същевременно не можете да изисквате от някой, без да му дадете правото и той да изисква от вас. Вие по много начини давате ново определение на цялата идея за взаимоотношения и сътрудничество. Взаимоотношенията са сътрудничество. Те са съгласувано сътрудничество на честотите или сливане на честотните настройки. Много от старите начини на връзка започват да ви дразнят, защото откривате свободата на честотата. Задачата ви е да внесете тази свобода на честотата на планетата. Разбира се, най-напред ще я внесете в собствения си живот, семейство и взаимоотношения. В идеалния вариант ще се научите да бъдете свободни, докато все още сте обвързани в сложна мрежа от взаимоотношения, взаимовръзки и взаимна зависимост.

За жалост на тази планета под взаимоотношения се подразбира, че някой е собственост на друг. Когато един мъж и една жена сключат брак, според традицията бащата на жената предава булката. Или иначе казано един мъж я предоставя на друг. Във взаимоотношенията предварителните очаквания за поведението на другия са много силни. Изяснете си каква е вашата представа за взаимоотношения и това ще направи нещата по-лесни в дългосрочен план. Точно както факторът, че си родител на някой, не означава, че той е твоя собственост, така и във взаимоотношенията също няма собственост. Вие се отнасяте един към друг така, както се отнасят двупосочните енергии. В идеалния вариант цялото това отнасяне и съотнасяне носи общуване.
Вие отваряте вашите центрове на чувствата. Мъжете обикновено имат по-големи задръжки в центровете на чувствата си от жените. Енергията при мъжете е била затворена, тъй като е преминала от първата чакра към втората и там е спряла. Центърът на чувствата в мъжката вибрация не е бил задействан. Женската енергия, която чувства, ражда новия живот и е символ на творческото начало, преминала в подчинено положение, за да може мъжката вибрация да получи своята възможност и без чувства да управлява света. Жената, която била носител на вълшебното и интуитивното се съгласила да се откаже от тях - под жена разбираме не просто физическите същества от женски пол, а съзнанията, които са женски. Много от древните култури, които живеели със Земята и познавали същността на живота били силно женски по съзнание. Не забравяйте, че жената в буквалния смисъл ражда живота на тази планета, тъй като животът излиза от женското тяло. Следователно жената носи чувства, тъй като е невъзможно да раждате живот и да не чувствате - освен ако не участвате в някакво патриархално движение, което предлага опиати, за да притъпи чувствата ви. Когато не можете да чувствате живота, не можете и да го цените. Когато чувствате живота и участвате в създаването и израждането на нов живот, цените живота много повече, защото познавате неговата същност.

Патриархалното движение през последните 5000 години се е абстрахирало от родилния процес, за да може да извършва своите експерименти, свързани с войни и постоянното унищожение на хора. Енергията умишлено била блокирана у мъжа. Както споменахме, мъжката енергия е застопорена. Ние не се караме на никого. Но казваме, че като цяло енергията на мъжкия вид на тази планета е заседнала във втората чакра, или в пениса. Жени, на вас нещо ви е заседнало в гърлото, защото сте се съгласили преди 4000 или 5000 години да замълчите за вълшебството и интуицията, на които сте били носителки и за които сте знаели, че са едната половина от двойния пламък. Двойният пламък представлява мъжкото и женското начало, съществуващи в едно тяло, независимо от това дали физически сте от мъжки или от женски пол.
Патриархалното общество е било и е управлявано от мъжката страна на Аза, която всички вие олицетворявате. Всички вие сте експериментирали със съзнанието и сте се научили кое е най-добро, подготвяйки се за това време, когато пламъците ще бъдат запалени едновременно във вашето тяло. Тогава двойният пламък няма да бъде търсен като партньор извън Аза, защото на него ще се гледа като на сливане на мъжкия и женския Аз и като зрелостта на всичко, което Азът е извършил.

След като слеете мъжкото и женското в себе си и задействате своя собствен двоен пламък, тогава винаги когато си търсите партньор, ще търсите някой завършен, а не някой, който да запълни нуждата, която не сте признавали или която не сте запълнили сами.
В тези времена на промяна жените ще трябва да отворят своите гърла и да си позволят да говорят. Сега е моментът. Мъже, предизвикателството за вас, за да разберете жените и другите мъже е да почувствате и да позволите на чувствата да навлязат във вашето изразяване на сексуалността и във взаимоотношенията ви. На много мъже сега им е доста тежко с жените. Жените побъркват мъжете. Това е вярно.
Нашето предложение към мъжката вибрация - а също и към женската, която работи със своята мъжка страна е да преминете към чувствата в изразяването си на сексуалността. Преминете към емоционалната страна на нещата, а не се занимавайте само със сексуалността и стимулирането на тялото. Съществува и емоционално стимулиране, за което е необходимо емоционално отдаване и емоционална вяра. Това емоционално стимулиране ще отвори по електромагнитен път една честота във вас. Тази честота, която сексуалността представя ще ви напомня за вашето божествено начало.

Мъжът e затворил този център на чувствата, за да господства над тази планета. Той можел да воюва, да убива и да владее планетата, защото центърът на чувствата му бил затворен. Жената се съгласила да затвори центъра на говора си, за да получи мъжът възможността да изживее какво означава да управляваш тази система.
Всичко това скоро ще стигне до един етап на стабилизиране и изравняване. Жената започна да отваря гърлото си преди около 30 години и възможността да говори се превърна в мода. Проблемът е, че много жени, отваряйки своя център на говора, постепенно затвориха центъра на чувствата си. Те започнаха до голяма степен да стават като мъжете. Необходимо е равновесие. Сега жената усеща нуждата да събуди женското начало в себе си. Тя е в женско тяло и е овладяла използването на мъжката вибрация в себе си. Излязла е на сцената и се чувства силна. Може да ходи по улиците без фередже и може сама да реши дали иска да се омъжи или не. Сега тя сама си е господар. Сама носи отговорност за решенията си. Тя започва да става по-нежна и да събужда тази част от себе си, която я подхранва и дава живот. Придобива завършеност с наличието на женската и мъжката си половина и си позволява да живее с еволюиралото ДНК, като по този начин разпространява тази честота. Тази честота ще стане много широко разпространена на планетата.
Мъжете неизбежно ще отворят своите центрове на чувствата. Това е следващата стъпка, която те трябва направят, за да установят баланс с жените. Това ще се стане много бързо за тях. Този процес няма да продължи 30 години, защото в този момент мъжете масово преминават в състояние на объркване. Те осъзнават, че не им харесва това, което става и започват да си задават въпроса кой ги управлява и защо.
В един момент честотите ще станат преобладаващи. Тогава даден човек може да извършва експеримент с някакво животно в лабораторни условия и изведнъж центърът на чувствата му да се отвори широко. Човекът ще почувства болката, която животното изпитва и това, което върши ще му се стори отвратително. Ще се обърне, ще излезе от лабораторията и никога повече няма да се върне, защото ще бъде потресен. Именно това предстои на мъжката вибрация.
Същевременно жените ще бъдат инжектирани, залети и обгърнати от отварянето на чакрата на сърцето, за да могат да проявяват съчувствие към чувстващите си мъже. Говорим за събития от глобален характер, които ще предизвикат у хората вълни от светлина.

Женската енергия, която чувства и свързва живота с живот сега се пробужда у всички. Жените трябва да намерят ново определение на идеите си за женственост и сила. Те трябва да открият как да бъдат силни като жени, а мъжете трябва да открият как да бъдат уязвими като мъже. Какво е красивото в мъжа, когато той е уязвим? Какво е красивото в жената, когато тя е в силата си - когато представлява женски, а не мъжки вариант на силата?

Енергийните полета на жените са били затворени в твърда обвивка; те са пазели себе си. Сега е време да развият истинска емоционална сила. Тази твърда външна обвивка ще изчезне и финото тяло ще излъчва от сърцето. Богините и боговете се съгласуват и ще работят с тази енергия. Постановено е, че така ще се развие процесът.
Дълбоко погребани са били старите истории, които разказват за вълшебството на жената, създателката, тази, която може да ражда живот, която носи в себе си тайнството на кръвта - живата сила - и която може да върне тази жива сила на Земята. Къде изчезнаха историите за Богинята - тази, която обича, чувства и зарежда с енергия? Мъжете също носели от енергията на Богинята в себе си и изпитвали нужда от нея. Мъжът и жената са замислени да се допълват, а не да бъдат противопоставяни един на друг.

Нямате пантеон от образи на силни жени-създателки. Нямате нищо, върху което да изградите положителен образ на силната жена. Така че, мъжете се стремят да се държат мъжки, а жените се стремят да получат сила чрез мъжката вибрация, защото нямате установена представа за жената в нейната сила. Трябва да я създадете. Започнете да осъзнавате какво богатство от енергия носи женският вариант на Аза, представляващ интуиция, възприемчивост, съзидателност, състрадание и подкрепа. Ще откриете цяло богатство на самоличността в една същност, която е била отричана дълго време. Ако сте жени, вие сте живо олицетворение на тази същност. Мъжете трябва да открият своето олицетворение на Богинята там, където Богинята се среща с Бога в тях.
По същия начин представата за мъжа е изопачена. Нямате пример на силен, чувстващ мъж. Обществото е смятало чувстващите мъже за меки и недостатъчно мъжествени. Сега мъжете започват да се вглеждат в чувствата си и да казват: "Хей, аз чувствам това" и знаят, че това не им пречи да са мъже. Така че и мъжете и жените създават модела на силните и единни разновидности на мъжкото и женското начало. Този модел вече се среща и ще се среща все по-често. Времето на разделението е минало.
Както споменахме, вие търсите своя партньор от двойния пламък не извън себе си. Вие търсите обединяването на женската с мъжката същност във вас. Те образуват едно завършено цяло. Завършените хора търсят други завършени хора, за да влязат във взаимоотношения, основани на вярата, желанието и личния избор. Взаимоотношенията не са основани на: "Имам нужда от теб в живота си, за да ме допълваш и да оправдаваш съществуването ми." Ставате цялостни сами по себе си и работите в сътрудничество с някой друг, който също е цялостен сам по себе си и ви предлага една съвсем нова територия за проучване.

Когато сключите брак с този двоен пламък във вас, осъзнавате интуитивната, божествената, даряващата живот, чувствителна част от себе си както и тази част, която е силна, разумна и мислеща. Едната принадлежи в голяма степен на земното ниво, а другата на духовното ниво. Когато слеете тези енергии в себе си, задължително ще трябва да намерите някой, който има същите качества. Няма да си подхождате с човек, който не е завършен и цял.
Автоматически ще привличате завършените хора към себе си и това няма да ви коства никакви усилия. Ще можете да се включвате на една честота, защото желаете и сте се познали един друг, а не защото имате нужда. Ще постигнете нещо, което никога не сте смятали за възможно във всичките си предишни взаимоотношения и ще дадете на взаимоотношенията съвсем ново лице, нови граници и ново определение. Ще станете свой собствен пример за подражание в този нов вид взаимоотношения. Много от вас ще установят, че бракът е безсмислен като институция. Той няма да отговаря на това, което знаете и на начина, по който искате да живеете.
Тъй като всички вие сте тръгнали по пътя към примиряването на крайностите вътре във вас, непрекъснато ще възникват трудни проблеми. Приветствайте трудните времена, тъй като те могат да бъдат най-големият ви учител. Бъдете съсредоточени върху собственото си израстване, собствения си път и собствения си Аз, а не върху това, което другите правят. Повикайте своето вътрешно женско и мъжко начало и установете диалог между тях, за да могат да работят в сътрудничество и хармония. Дайте си много любов и подкрепа. Направете си среща със себе си и кажете: "Обичам те, мое аз. Ти си едно прекрасно аз. Ти си номер едно, най-доброто аз."

Когато си окажете честа да споделите собствената си любов, като кралска особа, която приема почести от хората всичко се променя. Силата и достойнството стават ваши, тъй като обичате и вярвате на това, което сте. Когато обичате и вярвате на себе си, започва да ви върви във всичко. Най-трудното нещо за повечето от вас е да повярвате твърдо, че заслужавате любов. Не е необходимо някой друг да ви обича. Вие не сте тук, за да събирате любов от други хора и да убеждавате себе си, че сте я заслужили. Като се задължите да обичате себе си и действате за изпълнението на това задължение всеки ден, всичко ще си дойде на мястото. Ставате цели и завършени. Тогава сте готови за връзка с друг човек, който също е завършен и тази връзка може да ви отведе в неизследвани висини.

* От книгата "Вестителите на зората", Барбара Марчиняк, Издателство Аратрон
Изображения: baap.graphics, youtube.com