За какво си мислят жените? А мъжете?

Мъжете възприемат света по-различно от жените. Нима това не е пределно ясно? Очевидно, не. Затова ето един нагледен пример от живота и дневниците на двама съпрузи. Там всичко е различно.

Нейният дневник...

Тази вечер моят мъж се държа доста странно. Бяхме решили да излезем и вечеряме в ресторант. Но той забрави. А когато му напомних, той не пожела да мръдне от къщи.

През целия ден беше ходил по магазините. Така поне ми каза, когато закъсня за срещата ни. И изглеждаше много разстроен. Попитах го, какво се е случило, но той не ми отговори. Вместо да ми обясни в какво е проблема, той ми изкрещя: "Нищо ми няма, остави ме на мира!".

Но аз си припомних, че той е в това настроение още от предишния ден. И го попитах, дали съм виновна за нещо пред него, дали не съм го обидила? Трябваше да има причина! Той ми каза, че изобщо не е разстроен и всичко е наред.

Струва ми се, че напоследък мъжът ми е някак отдалечен от мен. Когато се прибирахме у дома, му казах, че го обичам. Той едва се усмихна, а по-рано отвръщаше – "Аз също те обичам!". Не зная как да си обясня неговото поведение. Може би си има любовница и сега не знае как да ми признае това?

Вечерта ми се извини и дори ми каза, че ме обича. Но това беше толкова неискрено. В очите му изобщо нямаше любов – изобщо, никакви чувства нямаше...

Цяла вечер той мълча. Една дума не каза. Просто мълча и пи бира, пи бира и гледа телевизия. Толкова далечен и чужд... На всичко у дома гледаше с блуждаещ празен поглед.

Когато на мен ми писна от всичко това и отидох да спя, след 15 минути и той дойде в спалнята. Съблече се мълчаливо и легна до мен. А аз все още чувствах неговите блуждаещи мисли... Той съвсем не можа да спи. Аз също.

Почти съм убедена, че мислено той беше в леглото на друга жена. Не зная какво да правя... Моят живот може да бъде разрушен във всеки един миг... Това ли е краят?

Неговият дневник...

Моторът ми не иска да запали... Нито аз, нито приятелите ми не разбираме, защо... По дяволите!

Снимки: newvitruvian

10501 Преглеждания