0

Фотографът Alec Dawson заснема серия от снимки, в която показва хора в емоционален дисбаланс, обсебени от тъмни чувства като тревожност, загуба, съжаление и депресия. Проектът, озаглавен "Nobody Claps Anymore" е поредица от портрети, които въздействат по една единствена причина - те внушават познати на всички чисточовешки вътрешни драми.

Когато човек е вглъбен в проблем, той често попада в капана на собствените си натрапчиви мисли и търси лично уединение или други начини за превъзмогване на емоционалната си нестабилност. Фотографът успява да прихване точно тези моменти на самота, изолация или разсейващи занимания, директно в домовете на всеки един от неговите обекти.
"Всяка сцена е автентична и неподправена", казва Alec Dawson, "тези хора имат реални емоционални проблеми, а аз просто контролирам осветлението и ги приканвам да ми позират по определен начин." 
"Въпреки, че кино осветлението, което използвам, придава допълнителен драматизъм на фотографиите, дефакто те са моята арт терапия."

Alec Dawson посяга в дълбоката интимност на чувствата на хората, които заснема. Той описва цялата емоционална тежест, която те изпитват, само в един кадър. Снимките пренасят своя отрицателен заряд на зрителя и сякаш разказват за познати житейски ситуации. А припознаването въздейства върху нашите емоции и ни напомня, че в трудните моменти, всъщност не сме сами...

Ето как изглеждат тъмните емоции отстрани, за които понякога си мислим, че умело прикриваме.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

29

Снимки: Alec Dawson