1

Отворената серия от снимки 'Sweet Life' на Randy Bacon е дълбоко вълнуващ поглед към тези от нас, които са изправени пред рака лице в лице, хора изпълнени с невероятно количество сила и постоянство.

Пред BuzzFeed, Randy Bacon споделя повече за мощната серия от фотографии:

"Преди няколко години от Hulston Cancer Center се свързаха с мен, за да документирам оцелели в тежката борба с рака хора, като идеята бе изображенията да бъдат изложени на показ в тяхната болница. Аз не само се съгласих , но и реших да не се съсредоточавам върху болката, белезите и мъката на болестта. Исках да обрисувам надеждата, любовта, силата, и дори радостта в разгара на битката. По този начин е роден 'Sweet Life'."

2

"Към днешна дата, аз съм снимал над 50 личности оцелели след ужаса на рака, а броят все още продължава да расте. Това, което съм забелязал като нишка, която свързва всички тези хора е убеждението, че животът е дар."

6

"Когато човек е изправен пред студената и жестока реалност на болестта, мисълта, че скоро може да умре буквално определя кое е наистина важно в живота и кое не е. Нещата, които са изглеждали толкова важни преди това - акумулирането на богатство например, и безброй други "Аз" занимания, изглеждат несериозни и безполезни. От друга страна, това да живеете всеки ден с хората, които обичате се превръща в нещо безценно."

3 4

5

13

"Аз също не съм безсмъртен и в някакъв момент, и моят живот ще бъде изправен срещу смъртта. Просто казано, това ме плаши! Но виждайки сладостта от живота, изпълнила очите на хората, които документирам, това ми дава надежда и мир."

7

10

14

"Независимо дали става дума за хора с диагноза рак или друго тежко заболяване, развод, загуба, несбъднати мечти, пристрастявания, психично разстройство, трагичен инцидент, и т.н. и т.н. - Всички ние неимоверно сме принудени да се изправим срещу твърдите обстоятелства на живота. Ето защо този проект е толкова важно за мен."

8

9

"Да се видят хора, които излъчват надежда, любов и сила в средата на своята битката е най-малко казано вдъхновяващо. В крайна сметка в това всички ние сме заедно и всички ние имаме нужда от това послание."

15

Източник: buzzfeed.com
Снимки: Randy Bacon