- Мила моя, можех да напиша това писмо и до майка ти, четвърт век назад... Но тогава бях на 25 и мислех само за ежедневните грижи – да сготвя хубава храна за семейството си, да успея навреме да заведа дъщеря си на градина, да тичам на лекции... Твоят дядо работеше нощна смяна и не можеше да ми помага, когато майка ти боледуваше и плачеш по цели нощи. Сега съм на 55 и понатрупах малко опит, който искам да споделя с тебе. Не казвам, че зная всичко за живота, но като твоя баба, много бих искала ти да си щастлива. Моите съвети няма да ти попречат!

Не се страхувай да падаш
Карай колело, кънки, люлей се на люлки, играй и не се страхувай ако паднеш.
Ще боли, но благодарение на това ще се научиш да бъдеш силна и бързо да се съвземаш тогава, когато ти се иска да плачеш.

Не се страхувай да казваш каквото мислиш
Не си длъжна да мълчиш, когато нещо не ти се харесва или когато с нещо не си съгласна. Не крий своето мнение нито заради приятелство, нито заради любов. Ако теб няма кой да те чуе или изисква да бъдеш „лоялна" – по дяволите, тая дружба и любов.

Не се срамувай да се извиниш
Само силните момичета умеят да се извиняват и да осъзнават своите грешки, а аз бих се радвала ти да израснеш такава. Трудно е да кажеш „Прости, не бях права! Как мога да поправя ситуацията?". На това трябва да се научиш, тогава никой не може да те победи.

Не се страхувай да получиш лоша оценка
Двойка – това не е толкова лошо. То ще ти покаже слабите места. Ще разбереш над какво трябва да работиш. Ниската оценка не означава, че си глупава. Това е мотивация за действие.

Не се страхувай да бъдеш странна
Твоята баба не се бои от това!

Не се страхувай да се влюбиш
Любовта така или иначе ще дойде при теб. Радвай се на това, че най-сетне си пораснала.

Не се страхувай да се омъжиш или пък обратното – да не се омъжиш
Когато пораснеш, на никой няма да му прави впечатление имаш ли сватбена халка на пръста си или не. Ако си решила, че семейният живот е за теб, постарай се да срещнеш своя мъж и тогава всичко ще е наред.

Не се страхувай да раждаш
Няма да те лъжа – болката е силна. Но това е най-прекрасното нещо, което може да се случи в живота на една жена.

Не се страхувай от развода
Всичко се случва в живота. Главното е да не се отчайваш и да не се затваряш в себе си. Разводът не е края на живота. А начало на нещо ново и интересно.

Не се страхувай от самотата
Понякога да бъдеш сам е полезно. Дори можеш да се насладиш на самотата си. Но това дълго няма да трае – познавам си семейството...

Не се страхувай да плачеш
Сълзите са избор на силния. Силна съм и правя каквото искам. Искам да плача, искам да се смея – имам право да бъда тъжна и весела.

Не се страхувай да опитваш нови неща
Не мисли за възрастта и това, какво ще кажат хората. Вземи от живота най-доброто, независимо колко лудо е твоето желание.

Не се страхувай да остаряваш
С възрастта ще започнеш повече да цениш живота и по-силно да обичаш близките си. А някой ден, ще седнеш и ще напише писмо на внуците си.

Не се страхувай да губиш близките хора
Дълго се съмнявах, дали да пиша това писмо. В живота загубите са неизбежни. Близките си тръгват, но любовта остава.

Обичам те, моето момиче, бъди щастлива!

Източник: AdMe.ru
Снимки: 
500px.com, pinterest.com