За безнадеждността и вярата, с думите на известния руски актьор

(Снимка ~ Виктор Горячев)

Той е сред обичаните руски актьори. На 44 години, Константин Хабенски знае какво е да печелиш и губиш, да обичаш и да се сбогуваш с любимия човек – завинаги. Любовта му с Анастасия е любов от пръв поглед. Тя е радио журналист, а съдбата ги среща в едно кафене в Санкт Петербург, недалеч от театъра, в който работи Константин. Двамата дълго се съзерцават един друг, а накрая актьорът се престрашава да покани красивата непозната на своя премиерен спектакъл. Следва интервю в радиото, а не след дълго двамата заживяват заедно. През януари 2000 година, Константин и Анастасия се женят – без патос, без разточителни тържества, скромно – и двамата са по дънки и пуловери. Всички техни приятели споделят, че са се допълвали по невероятен начин. Животът им отрежда дълго да очакват своята първа рожба. Малкият Ваня се появява на бял свят през 2007-ма година, но по време на бременността, здравословното състояние на Анастасия се влошава. Диагнозата е безмилостна – тя има мозъчен тумор. Никакви операции и химиотерапии не успяват да спасят Настя. Тя умира година по-късно, през 2008-ма.

Животът за Константин и малкия Ваня продължава. А думите на актьора за превратностите на съдбата достигат до милиони хора – за да дадат кураж на онези, които са изгубили своята вяра.

Безнадеждност това е, когато на 40-я ден стоиш на гроба и проумяваш, че това не е страшен сън, не е нечия глупава шега, че от днес насетне ще продължаваш да живееш, само че без любимия си човек.

И ти нищо не можеш да промениш, изборът е направен Свише.

Ето  това е БЕЗНАДЕЖДНОСТ.

А не  - нямам работа, приятелят ми ме заряза, това момиче се оказа гадина, няма какво да облека, времето е лошо и парите не стигат.

Докато си жив, ти имаш милион варианти, милион изходи!”

По материал на Storyfox.ru
Снимка (заглавна) ~ artfile.ru