Ние се раждаме от любов. И към любовта трябва да се завърнем. Това е пътешествието на душата, което наричаме живот

Духовен учител, лечител и ясновидец, Майкъл Тамура ни води към отговорите, които са вътре в нас, за да осъществим призванието на душите си. За Божествена мъдрост, любовта, истината и въпросите, с думите на Тамура от книгата му „Отговорът си ти”.

Ние сме духовни  същности, учещи се как да се превърнат в цялостни човешки същества. За да откриете истинското значение на вашата духовна цел, е необходимо да преосмислите какво означава да бъдеш човек. Защото само чрез вашата човечност може да изпълните Божествената воля.

Знанието на целта на човек в живота не е интелектуален въпрос – нейната сила и значение са изпитват отвътре.

Представете си, че най-накрая завършвате тежка задача, реализирате дълго мечтан блян, достигате трудно спечелена цел, създавате шедьовър или завършвате най-великата си работа.

Свършили сте! Дали наистина сте? Какво повече може да искате? „Искането” може да бъде задоволено. Сега сте го задоволили. Когато сте напълно удовлетворени, това, което естествено се надига, е споделянето. Това споделяне не е отделно действие, а раздаване, което без усилие се излъча от вашата същност.

Сега си представете, че сте всезнаещи, всемогъщи, всеобичащи и напълно съзидателни. Няма нищо, което да не знаете, нищо, което да не можете да направите. Във вашия безграничен екстаз тържеството изригва от вас в безкрайно разнообразие от форми. Създадена е вселена, която следва вашите закони и изпълнява вашите Божествени команди. Всемогъща, всезнаеща и безсмъртна същност, съдържаща безкрайността на живота, вие сте създали Всичко, Което Е. Завършени във всеки аспект, свободни и себеосъществени, от какво повече може да се нуждаете или да искате?

Само едно нещо – да споделяте този живот и радостното съзидание.

Това даване е избликът на любовта на Бог. В този Божествен поток всичко е създадено и безусловно подкрепяно. Протоните подкрепят електроните. Слънцето подкрепя Земята. Цялата природа подкрепя човечеството. И всичко служи на собствената цел на живота. Това е свещен танц.

Целият живот е възторжено празнуване на Бог. Този свещен танц, към който сме призвани, е собствената цел на живота. Вселената е неговата бална зала.

За да изпълни човечеството целта на живота, Бог е дал на  човешката душа това, което нищо друго в цялата природа не притежава – свободна воля. Това е нещото, което децата търсят от любящите родители, докато растат – свободата да навлязат в света, за да изследват, откриват, изпитват за себе си, да упражняват това, което им е дадено, да обичат и създават свои собствени семейства, да дават каквото им е било давано, да откриват своята собствена стойност.  

Изпитанието за любовта на всеки родител е даването на свобода на неговите деца – подкрепена от безсмъртна любов, необусловена от страха – за да могат да продължат сами към собствените си грешки, да се учат от своя опит, да се провалят, както и да успяват отвъд своите най-големи мечти. Те може да се заблудят, да се наранят, дори да умрат.

Какво бихте направили, ако имахте силата да промените всичко в един миг, но трябва да стоите настрана и да насърчавате детето, което обичате повече от самите себе си, наблюдавайки го как се препъва покрай бездната на живота? Ще можете ли да го оставите да се учи чрез болката, страха и страданието, както и чрез радостта и любовта? Това изисква неизмерима любов. Това е любовта, която дава на човешката душа свободната воля. И това е любовта, която всички имаме и трябва да открием в самите себе си, за да получим своята свобода като индивидуални души, цялостни създатели – да бъдем едно, най-накрая, с Бог.

Защото ние се раждаме от любов. И към любовта трябва да се завърнем. Това е пътешествието на душата, което наричаме живот. Да бъдем тези, които сме, да имаме Всичко, което е в нас и напълно да изразим своето Божествено наследство – това е нашата цел да живеем и крайната точка на нашето пътуване. Духовното израстване е процес на изпълняване на тази цел. И когато отговаряте на призива на целта, вие се превръщате в нейния отговор. Вашето пътуване към крайната цел не е да стигнете дотам оттук. То е да се завърнете дотук оттам. И съдбата определя своето собствено време за вас. Нашето духовно развитие не е в някакво далечно бъдеще и изпълнението на нашата цел не е някъде другаде, освен тук, в нас, сега.

Нашата съдба е свободата ни. И процесът на осъществяване на целта на живота ни е да избираме истината на всеки кръстопът и да действаме според нея с любов.

Вие сте отговорът. Целта е питането.

От: „Отговорът си ти”, Майкъл Тамура, изд. Аратрон
Снимка: Michael Tamura