Съществува само един успех - да си свободен да изживееш живота си така, както искаш

„Възможността се пропуска от повечето хора, защото е в работнически дрехи и изглежда като работа.“ ~ Томас Едисън

Това, което отличава човекът от животното е, че живее на тази земя само от и благодарение на продуктите от своя труд. Но любимото занимание на повечето хора днес е да вършат работата си небрежно, с неохота, а след това да се оплакват от жалкото си съществуване, като единственото, което постигат е да учат децата си на същото.  

Всяко човешко същество притежава вътрешен плам, желание и обич към нещо, което обича да прави и би могъл да осъществи себе и да утвърди съществуването си чрез него. Когато откриеш какво желаеш и вземеш решение да го постигнеш и положиш всички усилия за това, пътят към успеха се появява пред теб. И това е единственият начин да заслужиш свободата да живееш точно този живот, който искаш. Защото винаги живеем този живот, който заслужаваме; този живот, за който сме се борили.

За значението на успеха, от успелите, в цитати:


(William Somerset Maugham)

Общоприетата идея, че успехът развращава хората, като ги прави суетни, егоистични и самодовални е погрешна; напротив – в повечето случаи успехът прави хората смирени, толерантни и добронамерени.
Съмърсет Моъм

Човек е преуспял, ако сутрин става от леглото и вечер си ляга, а в промеждутъка прави каквото си иска.
Боб Дилън

Представата на индивида за самия себе си влияе на всеки аспект от човешкото поведение: умението да научава, възможността да израства и да се променя, изборът на приятели, близки хора и на кариера. Не е преувеличено да се каже, че ако представата ни за нас самите е силна и позитивна, това е възможно най-добрата подготовка за успех в живота.
Джойс Брадърс

Може би най-важната причина за успеха или провала на един човек е свързана с въпроса каква представа храни той за себе си.
Артър Комс

Ако си неспособен да се отдадеш на сто процента, приготви се за разочарования.
Сара Брайтман

(Elinor Smith)

Отдавна съм забелязала, че преуспелите хора рядко седят и чакат събитията да ги връхлетят. По-скоро те се надигат, връхлитат и осъществяват събитията.
Елинор Смит

Не прави малки планове; в тях няма вълшебство. Прави големи планове, цели се нависоко в надеждите си и в работата си.
Даниел Бърнам

За да свириш велика музика, трябва да гледаш към някоя далечна звезда.
Йехуди Менухин

Тайната на всеки успех е в отдадеността. Никой никога не е получавал, придобивал или постигал нещо в живота, без преди това да е бил дълбоко обвързан с него.
Алан Коен

Трябва да си готов да работиш за живота, ако искаш и той да работи за теб, да се хванеш за черната работа, независимо дали ще успееш или не.
Пейшънс Стронг

За да преуспееш в една трудна професия, е необходима неутолима вяра в себе си. Ето защо някои хора с посредствен талант, но с неудържим вътрешен стремеж постигат повече от други, които далеч ги превъзхождат по талант.
София Лорен

Великите и преуспели хора по света разчитат на своето въображение. Първо визуализират целта, после се хващат на работа и я осъществяват. Пипнат тук, прибавят нещо там, променят това, подобрят онова, но неотклонно продължават да градят.
Робърт Колиър

Понякога казвам, че успехът просто идва. Това не е вярно. Човек трябва сам да го постигне. Когато реша да направя нещо, полагам всички усилия да го осъществя. Няма защо да чакаш да звънне телефонът. Набери ти.
Лю Грейд

Наградата трябва да е предшествана от работа. Първо садиш, после береш. Първо сееш през сълзи, после жънеш с радост.
Ралф Рансъм

Съумееш ли да изпълзиш от бездната и отчаянието, и вече стъпил на крака, просто да забравиш и да заличиш спомена за източника на твоето нещастие – тогава, убедена съм, имаш добър шанс да успееш.
Марджъри Хърст

За да открие злато, или радий, или диаманти – човек трябва да изтрие цял тон пръст и кал.
Пам Браун

(Helen Gurley Brown)

Единствената разлика между преуспелите и неуспели хора е, че първите са решени да работят упорито, много, много упорито.
Хелън Гърли Браун

Какво облекчение, когато стигнеш дъното. Вече знаеш най-лошото и можеш да планираш как да подобриш нещата.
Елинор Пруит Стюарт

Ако искаш да имаш свое място под слънцето, ще трябва да се примириш с няколко мехура от изгаряне.
Абигейл ван Бурен

Нищо велико не е постигнато без ентусиазъм. Пътят на живота е прекрасен – той минава през себеотдаването.
Ралф Уолдо Емерсън

Ентусиазмът спохожда всеки човек. Някои са ентусиасти за трийсет минути, други – за трийсет дни. В живота обаче успява този, който е ентусиаст за трийсет години.
Едуард Бътлър

Изгарящ ентусиазъм, подплатен със здрав разум и магарешко упорство, са качествата, които най-често водят до успеха.
Дейл Карнеги

(Christopher Morley)

Съществува само един успех – да си свободен да изживееш живота си така, както искаш.
Кристофър Морли

Успяват онези хора, които намират трудностите в своята работа за толкова вълнуващи, че тя се превръща в хоби, а не сам начин да си осигурят прехраната.
Марджъри Хърст

Успех се постига само когато определим в живота или по време на война, или в каквото и да било друго, една-единствена върховна цел и подчиним всички останали съображения на нея.
Дуайт Айзенхауер

Най-важното е да имате една-единствена цел, някакво основателно и полезно начинание, на което да се отдадете безрезервно.
Джеймс Алън

Първо решавате какво искате да направите, после планирате как да го осъществите и накрая го постигате. Доста е просто.
Нанси Диц

Да води успешен живот съумява този, който ясно вижда своята цел и който неотклонно я преследва. Това се нарича себеотрицание.
Сесил де Мил


(Sir Winston Leonard Spencer-Churchill)

Успехът е да преминаваш от провал към провал, без да губиш ентусиазъм.
Сър Уинстън Чърчил

Решителността и постоянството движат света; да си мислиш, че друг ще ти свърши работата е сигурен начин да се провалиш.
Марва Колинс

Несамоувереният човек прилича на войник, който отстъпва във вражеската армия и вдига оръжие сам срещу себе си. Той се обрича, защото пръв признава своя провал.
Александър Дюма

Независимо колко труд полагаш, за да успееш, ако мислите ти са наситени със страх от провала, това ще убие усилията ти, ще неутрализира старанието ти и ще направи успеха невъзможен.
Чарлс Бодуин

Успехът е всичко, за което го превъзнасят. Животът сякаш е по-ведър, работата – по-приятна, самият човек става по-добър.
Даниел Траванти

Дори да знаех, че утре светът ще се разпадне на парчета, пак бих посадил своето ябълково дърво.
Мартин Лутер

Снимки: LIFE, wpreuss.com, Gawker, 1059 Sunny FM - CBS Local, Mashable, alchetron.com

65106 Преглеждания